Sektörel

Emlak Bankası sektöre ve ekonomiye ivme kazandıracak!

Emlak Bankası, 16 yıl aradan sonra yeniden açılacak. Konu ile ilgili konuşan sektör temsilcileri inşaat ve gayrimenkul sektörü olmak üzere Türk ekonomisinin kazançlı çıkacağı görüşünde.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'nı açıkladı. Plana göre, Emlak Bankası 16 yıl ardan sonra yeniden açılacak. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz. İmar barışı kapsamında 13 milyon kayıtsız yapıyla ilgili işlemleri tamamlıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sektör temsilcileri uzun zamandır dillendirdikleri ve talep ettikleri bu gelişmenin hem sektöre ve hem de ekonomiye büyük kazanımlar sağlayacağını belirtiyor.


İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım:

 

 

Emlak Bankasının tekrar faaliyet göstermesinin, sektör açısından büyük önem taşıdığını belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Temennimiz bankanın sektörü rahatlatacak ve önünü açacak yeniliklerle birlikte faaliyet göstermesi. Mesela banka sektöre destek vermek için gayrimenkul fonu oluşturabilir. Belirli bir süre sonra bunu elden çıkaran banka, hem sektörün finansman teminine hem de konut kredileri veya mortgage'a imkan sağlamış olur. Diğer taraftan erişilebilir konut üretimi için potansiyel arsa geliştirilmesi konusunda da sektöre destek verebilir. Bankanın yapabileceği bir önemli faaliyet ise konut üretici ile arsa sahibinin birlikte geliştirecekleri projelerde fizibilite hazırlayıp rapor sunması olacaktır."  dedi.


GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin:

 

 

İcraat programı kapsamında sektöre ilişkin çok değerli projelerin açıklandığını vugulayan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, "Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasının tekrar faaliyete geçirilecek olmasını son derece isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.


Babacan Holding CEO'su Mehmet Babacan:

 

 

Babacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan ise ''Emlak Bankasının konut, arsa, gayrimenkul ağırlıklı olarak yeniden faaliyete geçmesi beklentilerimiz arasında yer alıyordu. Bu sayede çok sayıda nitelikli konutu Türkiye'ye kazandırarak hem sektördeki canlılığı diri tutmuş hem de ekonomimize sağladığımız katma değeri artırmış olacağız'' diye konuştu.


Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir:

 

 

100 Günlük Eylem Planı ile Türkiye'nin daha güçlü bir ekonomiye sahip olacağını belirten Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "TBMM lojmanları, TRT sitesi, TCMB binası, Milli Savunma Bakanlığı konutları gibi çok sayıda değerli kurumun yapılarının ülkemize kazandırılmasında öncü olan Emlak Bankasının yeniden işlerlik kazanması, hem sektörümüze hem de ekonomimize yeni bir soluk kazandıracak. Sektörümüzde elimizde olmayan nedenlerden ötürü zaman zaman durgunluk yaşanabiliyor. Bu noktada Emlak Bankasının devreye girmesi, sektörel canlılığın sürdürülmesi, ekonomiye sağladığımız katma değerin artırılması açısından çok önemli bir adım" ifadelerini kullandı.


İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık:

 

 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık'ta kentsel dönüşümün acilen tamamlanması açısından kamunun etkin rol oynamasının oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Çulhalık, ''Planlama açısından kamunun aldığı rolün yanında finansman tarafı acilen çözülmesi gereken konuların başında gelmekte'' diye konuştu.