08 / 09 / 2024

Emlak dolandırıcılığındaki bu yeni yöntem ağızları açık bıraktı!

Emlak dolandırıcılığındaki bu yeni yöntem ağızları açık bıraktı!

Emlak dolandırıcılığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan İnfinitykey Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlbay konut kiralama, alım satım işlerinin mutlaka kurumsal gayrimenkul şirketleri üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.



Ülkemizde internet ve sosyal medya kullanımının artmasıyla beraber dolandırıcılar bu alanlarda daha aktif faaliyet göstermeye ve yurttaşları tuzaklarına düşürmeye başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre emlak sektörüne de el atan dolandırıcılar akla hayale gelmeyen yöntemlerle konut kiralamak isteyen yurttaşları dolandırıyor. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sosyal medya üzerinden emlak dolandırıcılığı yönünde sürekli şikayetler aldıklarını kaydeden İnfinitykey Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlbay yurttaşları uyararak kurumsal emlak şirketlerini tercih etmelerini tavsiye etti.

Uğur İlbay açıklamasında “Son dönemde konut kiralamak isteyen yurttaşlarımıza yönelik sosyal medya üzerinden asılsız ilanlar kullanılarak çok ucuz ve cazip kiralar teklif ediliyor. Dolandırıcıların ağına düşen yurttaşlara çeşitli bahaneler sunularak verdikleri iban numarasına kaparo, birkaç aylık kira bedeli peşin, depozito gibi yekün tutan rakamları yatırmalarını istiyor. Yurttaşlarımız da bu gibi durumlarda sosyal medyada buldukları ilanlar üzerinden fırsatı kaçırmamak için bu isteğe olumlu yanıt vererek istenen meblağları yatırmakta ve dolandırıcılar hedeflerine ulaştıktan sonra ortadan kayboluyor.. Bu yolla büyük mağduriyetler yaşanmakta ve mağdur yurttaşlar çoğu zaman paralarını geri alamamaktadır” diye konuştu.

Emlak dolandırıcılığındaki bu yeni yöntem ağızları açık bıraktı!

BUNLARA DİKKAT

Telgrafnet’ten Mihran Temiz imzalı habere göre İnfinitykey Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlbay yaptığı açıklamada sosyal medya üzerinden görmeden konut kiralamanın büyük hayal kırıklıklarına neden olacağını kaydederek, “Öncelikle yurttaşlarımız kurumsal emlak şirketleriyle çalışmalı, kiralanacak olan evi bizzat giderek görmeli ve konut kiralama yetkisinin ilgili firmada olup olmadığını teyit etmesi gerekir. Ayrıca görmeden kiralama yapmak için kaparo, depozito ve peşin kira göndermek büyük bir hatadır. Söz konusu ödemelerin bizzat konut görüldükten ve mülk sahibiyle kontrat imzalandıktan sonra kontratta yazılı iban numarasına yapılması en doğrusudur” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTELİLER DİKKAT ETSİN

Açıklamasında özellikle üniversitelilerin dikkat etmesi gerektiğine değinen  İnfinitykey Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlbay “Yakında üniversiteler açılacak. Üniversiteyi kazanan ancak barınma sorunu yaşayan gençlerimize de kiralık ev konusunda dikkatli olmalarını,  sosyal medya üzerinden yayımlanmış olan ve  piyasa koşullarının çok çok altında rakamların bulunduğu kiralık konut ilanlarına itibar etmemelerini tavsiye ediyoruz. Gayrimenkul alım ve satımının dışında kiralama işlemleri de bu alanda uzman olan ve gerekli belgelere sahip yetkin ve kurumsal emlak şirketleri tarafından yapılıyor. Merpen altı emlakçılara ve sanal dolandırıcılara para kaptırmasın gençlerimiz” ifadelerini kullandı. 

 

İki şehirde satılık ve kiralık 11 gayrimenkul! Yüzde 25 peşinat ve 5 taksitle imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

En düşük emekli aylığı Ocak 2025 zammı için yeni hesap yapıldı!

TOKİ ihale tarihini duyurdu: Atatürk Havalimanı’na son kepçe vurulacak!


Geri Dön