Altın & Gümüş

Emlak, dolar ve altın yatırımcıları dikkat! Piyasa Kahini İslam Memiş balonun ne zaman patlayacağını açıkladı

Piyasa Analisti İslam Memiş, döviz, altın ve emlak piyasaları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Altının her yıl yüzde 100 prim yaptığının altını çizen Memiş, vatandaşların kaç gram alıp kaç gram sattığının önemli olduğunu söyledi

Memiş para yerine altın ve gümüşü tercih ettiğini belirterek, insanların bu şekilde hayatına devam ettiği sürece sırtının yere gelmeyeceğini savundu.

Altının her yıl yüzde 100 prim yaptığının altını çizen Memiş, vatandaşların kaç gram alıp kaç gram sattığının önemli olduğunu söyledi.

Alınan evlerin iki kat artmasının kazanç değil kayıp olduğunu söyleyen Memiş, enflasyonla tüm malların değer kaybettiğini belirtti.

Emlak yatırımı konusunda da açıklamalar yapan Memiş, 2+1 ile 3+1 ev yerine 1+1 ev alınmasının daha kazançlı olacağını ileri sürdü.

Eski evlerden 2 tane 1+1 alıp 4 bin lira kira elde etmenin mümkün olduğunu söyleyen Memiş, önümüzdeki yıllarda 10, 20 yıllık kira kontratların olacağını iddia etti.

Türkiye’yi hiper enflasyon ve kıtlık ekonomisinin beklediğini söyleyen Memiş, mahalle arasında bulunan 1 milyonluk liralık evlerin bile fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı.

Emlak fiyatlarında balon var iddialarına da yanıt veren Memiş, emlak sektöründeki maliyetlerin dövizle hesaplandığını ve göç olaylar nedeniyle fiyatların düşmeyeceğini savundu.

Kur tarafında hızlı ataklar beklediğini belirten Memiş, ev almak isteyenlerin alamayacağını bu sebeple altın, dövize yatırım yapacağını aktardı. Memiş, “İzleyicilerimiz arasında 2-3 milyona daire alacaklar varsa, aman dikkat edin” dedi.

Altın fiyatları baskılandığını ve bu baskılanmanın yatırımcılar için bir şans olduğunu dile getiren Memiş, "Nisan ayında 4 kez kademeli alım yapacağız, 900 seviyesinde alım yapmayacağız, mayısa bırakmayacağız diye yol haritamız vardı.

Mayıs ayının ilk haftasını kapatıyoruz. Şu anda gram TL fiyatı 924 lira Kapalı Çarşı'da. Yani ilk haftayı yükselişle kapattık, önümüzdeki haftalara bakacağız. Ekranlara bakıyoruz, diyor ki bize 902 lira. Hadi 910 lira versin de bana 10 kilo alayım. Gösterirsin ama vermezsin, bu böyle bir şey. Piyasalarda gördüklerinize değil, cebinize bakın. Mayıs aylarında 1200 lira seviyesi, temmuzda biraz daha yüksek ama yıllık bazda 1450 seviyesini bekliyor olacağım. Bu öngörümde herhangi bir değişiklik yoktur” ifadelerini kullandı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 21.30’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,88 euro 16,75 altının gramı ise 926 TL değerinde.

Pazarda bunlara mutlaka dikkat edin! Para iadesi alabilirsiniz

Bayrama sayılı günler kala kurban fiyatları kara kara düşündürdü! İşte 2022 büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarla ilgili korkunç senaryoyu açıkladı! Döviz hesabı bulunanlar aman dikkat