GYO

Emlak Konut GYO 4 yeni ihaleye çıkıyor!

2012 sonuna kadar 4 yeni ihaleye daha çıkacaklarını belirten Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, " 2013 yılında hedefimiz 15 bin adet konut satmak" şeklinde konuştu...

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 2012 yılı sonuna kadar 3-4 ihaleye daha çıkmayı hedefliyor. TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2012 yılı belirledikeri 10 bin adet satış hedefine ulaşacaklarının altını çizerken, "2013'te ise en az 15 bin adet konut üretip satmayı planlıyoruz" dedi. 2012'deki yeni lansmanlar ve Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra gelen yabancı satışlarla başarılı bir yıl geçirdiklerini vurgulayan Murat Kurum, geçen yıl elde edilen 3.2 milyar liralık satış rakamına ulaşmayı hedeflediklerini, önümüzdeki dönemde de yabancı taleplerinin satışları artıracağını bildirdi.


Kurum'un yaptığı açıklamada Emlak GYO'nun 2011 yılında yabancılara 18 adet satış gerçekleştirdiğini,  2012'de bu rakamı yüzde 200'ün üzerinde artırdı. Emlak GYO Ekim 2012 itibarıyla yabancılara 423 adet konut sattı. Şirket, ekim ayı rakamlarına göre yaptığı sattığı 5 bin 710 konuttan 1.76 milyar liralık ciro elde ettiğini söyleyen Murat Kurum, Kasım'da ise sadece Maslak 1453 projesinden yaklaşık 2 bin 200 adet konut sattıklarını belirterek, "Maslak ve Bahçetepe projelerini de eklerseniz rakamsal olarak 9 bin adeti bulduk. Bu rakam geçen yılki 3.2 milyar lirayı geçiyor" diye konuştu. Yıl sonuna kadar portföylerine yeni araziler katıp, üç dört ihaleye çıkacaklarını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: "2012 sonuna gelmeden yeni arsalar alacağız. Şu anda üç-dört yerle görüşüyoruz. Ayrıca proje açıklayıp ihaleler de yapacağız. Körfez ve Sultanbeyli arsalarımızın ihalesi bu yıl içinde kesin çıkar. Bunlar kamu ihale kanunu modeline göre yapılacak. Ayrıca en az bir-iki tane de gelir paylaşımı modeliyle ihale yapacağız." 


Murat Kurum, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarına kurulacağı açıklanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projeleri arasında yer alan iki şehrin yatırımına da 2013'te başlanacağı bilgisini verdi. Kurum, "İstanbul'a yapılacak iki yeni şehir projesiyle ilgili süreçte de TOKİ ile birlikte olacaklarını söyleyen Kurum, " Projenin 2013'te hayata geçeceğini düşünüyorum" dedi. İstanbul'a kurulacak iki şehirden biri Kemerburgaz- Kayaşehir arasında, diğeri de Şile'de yer alacak. Şehirlerin her birinin 500 bin nüfuslu olacak.