Genel

Emlak Katılım şube ağını genişletiyor!

Emlak Katılım dijital finansman araçları geliştirmek üzere çalışmalar sürdürüyor. Bunların yanı sıra şube ağını da genişletiyor.


Katılım bankaları, her türlü finansman ihtiyacı için geliştirdikleri ürün ve hizmetleriyle tasarruf sahipleri ve yatırımcılara yeni fırsatlar sunuyorlar. Fortune'dan Ersan Taylan Çıplak'ın haberine göre, Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, "Katılım finans sektörünün en genç ve bununla birlikte en köklü geçmişe sahip üyesi olarak, "100 Günlük İcraat Programı" ile yeniden faaliyete geçirilmesi kararının ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan (BDDK) faaliyet izni alarak 21 Mart 2019 tarihinde merkez şubemizle hizmet vermeye başladık. Emlak Katılım olarak, faaliyette olduğumuz bir yıllık süreçte ihracatı ve yerel üretimi destekleyecek, istihdama ve büyümeye olumlu katkı sağlayacak adımlar atmayı hedefledik. Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek olan stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz" diyor.

Ekonomiyi ve reel sektörü desteklemeyi hedefleyen Emlak Katılım, sanayileşme ve yerli üretime destek olmayı kuruluşun temel nedenlerinden biri olarak tanımlıyor. Bu bağlamda üretimde kullanılan ithal malların, yerelde üretilmesi amacıyla yapılan yatırımlara yönelik finansman çözümleri geliştirmeye devam edecek. Bununla birlikte kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı, yapısal kalkınma ve sosyal konut projeleri üzerinde çalışmalar yapılıyor. Diğer yandan dijital finansman araçları geliştirmek üzere çalışmalar sürdürüyor. Bunların yanı sıra şube ağını genişletiyor.

Emlak Katılım, 2019 sonu itibariyle aktif büyüklükte 9 milyar TL seviyesini aştı. Bir önceki çeyreğe oranla yüzde 50 büyüdü ve 9,3 milyar TL'ye ulaştı. Bayraktar, "Bir yılda ulaştığımız bu başarılı tabloyu tüm paydaşlarımızın bize olan güven desteğine borçluyuz. Bu başarı ivmesini 2020'de de sürdürmeyi hedefliyoruz" diyor.

Emlak Katılım, 2019 yılı başında yeniden faaliyetlerine başlarken, geçmişten gelen misyonuna bağlı olarak başta inşaat sektörü olmak üzere üretim, ticaret ve milli gelire yüksek katma değer sağlayan sektörlerin katılım bankacılığı etik ilke ve uygulamaları çerçevesinde desteklenmesi amacını ön plana alıyor. Bu strateji çerçevesinde gayrimenkul yatırımcısı ve finansörü arası ilişkileri düzenlemeye yönelik finans temelli çözümler geliştiriyor. Üretim sektörü için ithal ikame üretimi destekleyen, yerelde üretimi teşvik ederek istihdam yaratan finansal çözümler ve diğer sektörler için yapılandırılmış finansal çözümler şeklinde stratejik amaçlar belirlendi.

Oluşturulan stratejik planda yer alan temalayare uygun amaçlar ve hedefler ortaya konuldu. Temel Bankacılık ürün ve hizmetlerine ilave olarak sektörlere özel ürün geliştirme projeleri başlatıldı.

"Geldiğimiz noktada ülkemizde sürdürülebilir finansman modellerini yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyen Bayraktar, "Bu hizmetlerin ilki dijital bankacılık projemiz oldu. Dijital bankacılık platformumuzda daha düşük maliyetle daha fazla ve çeşitli müşteri kitlesine hitap etmeyi hedefledik. Bu sayede müşterilerimizin değişen, gelişen ve çeşitlenen ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak çözüm önerileri sunmayı planladık.

Yapı Tasarruf Sandığı sistemiyle tasarruf etme bilincini ve tasarruf eğilimini yükselterek hane halkına ucuz finansman ve uzun vade ile ev sahibi olabilmenin yolunu açmayı amaçladık.

2019'da başlanan bir diğer proje ise felsefesi itibariyle emek-sermaye uygulamasına yakın olan Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile inşaat sektöründeki asansör gibi nitelikli girdilerin yerel üretiminin desteklenmesine yönelik çalışma oldu. Yatırım vekaleti ürünü, kur veri akışı sistemi ile ana bankacılık sistemi entegrasyonu, döviz alım-satım işlemleri, kıymetli maden alım satım işlemleri, Borsa İstanbul Kıymetli Maden Piyasasında altın alım-satım işlemleri, yurt dışı piyasalara TL banknot hizmeti, döviz transfer işlemleri, külçe altın teslim etme ve teslim alma faaliyetleri, ipotek ve e-rehin sistemlerine entegrasyon Takasbank altın EFT sistemi entegrasyonu, sigorta şirketleri entegrasyonu, karekodlu çek, TCMB API sistemine entegrasyon, KKB IFAS ve SABAS sistemlerine entegrasyon, MKK VE eVEDO üyeliği, Gelir İdaresi Başkanlığı entegrasyonu, TKGM ile tapu harcı ve döner sermaye tahsilatları için entegrasyon ve hizmet kurumları fatura tahsilat sistemleri entegrasyonu gibi bir çok hizmeti devreye aldık. Müşterilerimize gümüş ve platin hesap hizmetleri ile hesaben alım-satım işlemleri sağlayabilen sayılı kurumlardan biri olduk" diyor.

 

Emlak Katılım’dan 200 milyon liralık sukuk ihracı!