28 / 04 / 2024

Emlak Konut 2017'de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!

Emlak Konut 2017'de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!

Emlak Konut GYO 2017 yılında yaklaşık 13.2 milyar TL satış gelirine sahip 9 dev ihale gerçekleştirdi. Sizler için bu ihaleleri derledik. İşte 2017'de Emlak Konut tarafından satışa çıkarılan arsaları hikayeleri...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) sektöre yön vermeye devam ediyor. 2017 yılında gerçekleştirdiği dev ihalelerle adından söz ettiren Emlak Konut bu yıl yaklaşık 13.2 milyar TL satış gelirine sahip 9 dev ihale gerçekleştirdi. Emlak Konut bu ihalelerden minimum 4,1 milyar TL şirket payı toplam geliri elde edecek.


1-) Galatasaray arsası

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!


Emlak Konut GYO'nun gerçekleştirdiği ihaleler arasında en çok konuşulan Galatasaray'ın Riva'daki arsası oldu. Söz konusu arsanın ihalesini kazanan firma sözleşmeyi imzalamadı, ihale en yüksek kinci teklifi veren firmaya verilmişti. Şimdi bu süreci kronolojik sırayla anlatalım.

 

-8 Haziran 2017 tarihinde ihalesi yapılan Galatasaray Riva arsası ihalesinin birinci oturumunda en yüksek teklifi Dap Yapı'nın sahibi olduğu Eltes İnşaat vermişti. Firma 1 milyar TL teklif sundu.
-İhalenin ikinci oturumu 15 Haziran'da yapıldı. İhalenin ikinci oturumunda en yüksek teklifi veren Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı kazandı. Firma 3 milyar 100 milyon TL teklif verdi.
-Ancak beklenmedik bir şey oldu. İhaleyi kazanan Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı sözleşmeti imzalamak için belirlenen süre içinde sözleşmeyi imzalamadı. 
-Böyle bir gelişme yaşananınca ihalede en yüksek teklifi veren Yılmaz İnşaat projeyi üstlendi. Yılmaz İnşaat ihalede arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 808 bin TL, asgari arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 952 milyon TL teklif vermişti. 
-Yılmaz İnşaat ile Emlak Konut GYO Riva arsası için imzayı attı. Projeyi Yılmaz İnşaat yapıyor.


Galatasaray Riva arsası toplam 1 milyon 76 bin metrekare alana sahip. 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip olan arsada ayrıca 206 bin 497 metrekarelik özel orman alanı bulunuyor. 


2-3) Alsancak'a 3.9 milyar TL


Tariş Kooperatif Birlikleri ile Emlak Konut GYO arasında imzalanan protokol ile  İzmir  Alsancak'ra Liman Arkası olarak bilinen bölge 2 etap şeklinde ihaleye çıkarıldı. Alsancak'ta yapılan 2 ihale kapsamında e arsa satışı karşılığında satış toplam gelir 3,9 milyar TL taahhüt edildi. Böylece Emlak Konut’un arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 1,3 milyar TL oldu.

 

 

Konak 1. Etap ihalesinde neler oldu?

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!


Emlak Konut İzmir Konak 1. Etap ihalesini Teknik Yapı kazandı. 47 bin metrekare alanda hayata geçirilecek projenin ihalesine 10 firma katıldı. Teknik Yapı ihalede arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 1 milyar 672 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak 585 milyon 200 bin TL teklif sundu.

 

Emlak Konut GYO'nun İzmir Konak 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında Halk GYO ile Teknik Yapı "Adi Ortaklığı" kuruldu. Söz konusu arsada karma proje geliştirmek amacıyla, ihaleyi kazanan Teknik Yapı ile, tüm gider ve gelirler ile elde edilecek kar paylaşım oranları yarı yarıya olmak üzere, "TEKNİK YAPI (yüzde  51) - Halk GYO (yüzde 49) Adi Ortaklığı" kuruldu.

 

Konak 2. Etap kimin oldu?

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!

 


Emlak Konut İzmir Konak 2. Etap ihalesinde ipi Pekintaş Yapı göğüsledi. 78 bin metrekare alanda inşa edilecek projenin ihalesine 9 firma katıldı. İhalede Pekintaş Yapı  arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 2 milyar 200 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak 726 milyon TL teklif verdi. 


4-) Zeytinburnu'na 1 milyar 730 milyon TL

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!

 


Emlak Konut GYO geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul'un Zeytinburnu ilçesine bağlı Beştelsiz bölgesinde 96 bin 968 metrekarelik arsa için ihaleye çıktı. Avrasya Tüneli'ne yakın bir bölgede yer alan arsada yapılacak projede turizm, ticari ünite, konut ve kamunun kullanımına açık park alanları yer alacak. 

 

Emlak Konut Zeytinburnu Beştelsiz ihalesini Güney Gayrimenkul-Baş Yapı İnşaat-Akkom Mühendislik-Elit Vizyon Yapı İnşaat İş Ortaklığı kazandı. Yer tesliminin de yapıldığı projede inşaatın yakında başlaması planlanıyor. İş Ortaklığı ihalede arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 1 milyar 730 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak 640 milyon 100 milyon TL teklif verdi. 


5-) Tuzla'ya Dağ Mühendislik imzası

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!


Emlak Konut tarafından Tuzla'da iheleye çıkarılan 10 bin 998 metrekarelik arsa ihalesini Dağ Mühendislik kazandı. Şirket; arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 185 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı olarak 53 milyon 927 bin 500 TL taahhüt etti.İnşa edilecek proje sanayi bölgesine yakın olması ile dikkat çekiyor.

 


6-) Şile Çavuş'ta 17.9 bin metrekare arsa

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!


Şile Çavuş'ta yer alan 17 bin 933 metrekare büyüklüğündeki arsa ihaklesini İdealist GYO kazandı. Şirket Emlak Konut'a arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 68,5 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 15 milyon 70 bin  TL taahhüt etti. Projede sözleşmeler imzalandı inşaatın başlaması bekleniyor.


7-) Antalya'ya Emlak Konut imzası

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!


Emlak Konut GYO, Antalya Muratpaşa'da da ihale gerçekleştirdi. 60 bin metrekare arsa için ihaleye çıkıldı. İhaleyi Mesa Mesken Sanayi A.Ş. kazandı. Firma arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 1,06 milyar TL, 302 milyon 100 bin TL teklif verdi. 

 

8-) Bizim Mahalle 2. Etap'a 2 milyar TL

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!


Emlak Konut'un bu yıl en çok konuşulan diğer ihalesi de Bizim Mahalle projesi oldu. Küçükçekmece'de mahalle konseptinde yeni bir yaşam alanı inşa edecek olan firma bu projeyi 2 etap halinde ihaleye çıkardı. Gelin bu süreci de kronolojik sırayla anlatalım.

 

-Bizim Mahalle projesi 2 etap şeklinde ihale edildi. Projenin 1. etabı 26 Eylül'de, 2. etabı 29 Eylül'de ihale edildi. 
-Bizim Mahalle 1. etap ihalesinin birinci oturumunda en yüksek teklif Özak GYO'dan, 2. etabın birinci oturumunda kimin ne kadar teklif verdiği açıklanmadı. 
-Bizim Mahalle 1. etap ihalesinin 2. oturumu 3 Ekimde, 2. etap ihalesi 5 Ekim'de yapıldı.
-Bizim Mahalle 1. etap ihalesinin 2. oturumuna en yüksek teklifi Be-Ma İnşaat verdi. Projenin 2. etap ihalesinin 2. oturumunda en yüksek teklifi Dağ Mühendislik verdi. 
-Bizim Mahalle 1. etap ihalesinde verilen teklif yeterli bulunmayınca, ihale iptal edildi. Ve henüz ihalesi yapılmadı. Proje bekliyor. 
-Bizim Mahalle 2. etap ihalesinde imzalar atıldı. Proje Dağ Mühendislik tarafından inşa edilecek. Projede inşaatın 2018 yılının ilk yarısında başlaması planlanıyor. 


9-)  Ankara  Oran'a 156 milyon TL

 

Emlak Konut 2017 de 13.2 milyarlık 9 dev ihale yaptı!


Emlak Konut Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi 2. Etap ihalesi Kasım ayında yapıldı. İhaleyi YP İnşaat kazandı. Firma arsa satışı karşılığında satış toplam geliri olarak 156 Milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 46 milyon TL taahhüt etti.

 


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön