04 / 05 / 2024

Emlak Konut GYO halka arzında kesin talep toplamaya başladı!

Emlak Konut GYO halka arzında kesin talep toplamaya başladı!

 Türkiye’nin gayrimenkul devi Emlak Konut GYO’nun başarıyla devam eden halka arz sürecinde, sona yaklaşılıyor.  8-9 Kasım 2010’da ön talep toplanan halka arzda 23-24 Kasım 2010’da kesin talep toplanacak



 Türkiye’nin gayrimenkul devi Emlak Konut GYO’nun başarıyla devam eden halka arz sürecinde, sona yaklaşılıyor.  8-9 Kasım 2010’da ön talep toplanan halka arzda 23-24 Kasım 2010’da kesin talep toplanacak. Yurt içi bireysel yatırımcıların, Emlak Konut GYO’nun sunduğu indirim avantajlarından yararlanabilmeleri için, kesin talep başvuruları büyük önem taşıyor. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’ini 1.60 – 2.15 fiyat aralığında halka arz edecek olan Emlak Konut GYO,  2 Aralık tarihinde,  İMKB’de işlem görmeye  hazırlanıyor.
 
Özellikle son 8 yılda gösterdiği büyüme performansı, hayata geçirdiği projeler ve karlı işbirlikleriyle gayrimenkul sektörünün lideri haline gelen Emlak Konut GYO’nun halka arz süreci,  yatırımcıların ilgisiyle finale doğru yaklaşıyor. 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ön talep toplama sürecinin ardından, 23 – 24 Kasım tarihlerinde kesin talepler toplanacak. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’ini halka arz edecek olan Emlak Konut GYO, halka arz fiyat aralığını,  1.60 – 2.15 olarak belirledi. Hisselerin yüzde 20’si yurt içi bireysel, yüzde 10’u yurt içi kurumsal, yüzde 70’i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek.
Emlak Konut GYO’nun yurtiçi bireysel yatırımcılara sunduğu teşvikler açısından kesin talep toplama dönemi büyük önem taşıyor. Ön talepte bulunan yurt içi bireysel yatırımcılar, aynı miktarda kesin talepte bulunmaları halinde, yüzde 5 oranında iskontolu peşin ödeme teşvikinden yararlanabilecekler. Kesin talep miktarının, ön talep miktarından çok olması durumunda, yatırımcılara ön talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları orana kadar olan kısım için yüzde 5, kesin talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları kısmın bedeli üzerinden yüzde  2.5 oranında iskontolu peşin ödeme teşviki sağlanacak. Kesin talebin, ön talepten az olması durumunda ise, yatırımcılar hak kazandıkları toplam pay bedeli  üzerinden  yüzde  2.5 oranında teşvik hakkı kazanacaklar. Ayrıca, ön talepte bulunan yatırımcıların kesin taleplerinin 100 bin lira ve üzerinde olması durumunda, Emlak Konut GYO’nun belirteceği şartlar çerçevesinde, gerçekleştirdiği gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim imkanı sunulacak.
 
                     EMLAK KONUT GYO HALKA ARZ BİLGİLERİ
 
Kesin Talep Toplama Tarihi          23-24   Kasım 2010
Fiyat Aralığı                                1.60 – 2.15
Halka Arz Oranı ve şekli               Halka Arz Sonrası Yüzde 25
                                                Tamamı Sermaye Artırımıyla
Aracılık Türü                               En İyi Gayret
Ek Satış                                     Ek Satış Gerçekleştirilmeyecek
Tahsis Grupları                           Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar     (Yüzde 20)
                                                 Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar (Yüzde 10)
                                                 Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılar (Yüzde 70)
Konsorsiyum Lideri                      Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.
Talep Toplama                             Fiyat Aralığı İle Talep Toplama
Mevcut Ödenmiş Sermaye             1.875.000.000 TL
Halka Arz Sonrası Sermaye           2.500.000.000 TL
 
 
Zengin portföy güçlü ortaklıklar
Emlak Konut GYO, 2002 yılından bu yana sağlanan ekonomik istikrarın da etkisiyle, hızlı bir büyüme ve yüksek karlılık oranı yakaladı. 6.9 milyar TL’lik portföy,  4.8 milyar TL’lik net aktif değerleri, Emlak Konut GYO’nun halka arz sürecindeki en büyük avantajlarını oluşturuyor. Gayrimenkul sektörünün belirleyici markalarından biri haline gelen Emlak Konut GYO’nun 2010 yılının ilk 9 ayı itibarıyla aktif toplamı 5 milyar 733 milyon TL, özsermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, karı 201 milyon TL seviyesinde.  50 yılı aşkın tecrübesi, ortalama 25 yıl deneyime sahip üst yönetimi, ana hissedarı TOKİ’yle olan verimli işbirliği,  Emlak Konut GYO’nun yatırımcıya güven veren unsurlarının başında geliyor.
Uyguladığı iş modelleriyle, 2003 yılına kadar yaklaşık 20 bini aşkın bağımsız ünite üreten Emlak Konut,  2003’ten bu yana 21 bin 047 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamladı. Gayrimenkul portföyünde, 20 adet devam eden proje, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon metrekare arsa, 4.5 milyon metrekarehenüz ihalelendirilmemiş arsa stoğunu yer alıyor. My World, Uphill Court, Avrupa Tem Konutları, Soyak  Mavişehir ve Kent Plus gibi tamamladığı referans projeleriyle de öne çıkıyor. Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 5.4 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy içinde yüzde 67’lik bölümü oluştururken, bunun yüzde 56’sı ise halihazırda ihale edildi.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, başarıyla sürdürdükleri halka arz işleminde sona doğru yaklaşmanın gurunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Kesin talep toplama sürecinde de halka arzın ilgi göreceğini bekliyoruz. Gerek yerli, gerek yabancı yatırımcıların gösterdiği ilgi, halka arz sürecindeki hedeflerimize kolayca ulaşarak, yarattığımız değerleri halkla paylaşma amacında başarılı olacağımızı şimdiden gösteriyor. Şirketimizi ziyaret eden birçok yabancı yatırımcı, bizden şirketle ilgili bilgi alarak, büyük bir dikkatle şirketimizi inceledi. Bayram süresince Avrupa, Amerika ve Körfez ülkelerinde roadshowlarda bulunduk ve şirketimizi anlatma fırsatı bulduk. Halka arz işleminden gelecek geliri, yine halkımızın hizmetine sunmak için, deprem ve kentsel dönüşüm ağırlıklı projelerde kullanacağız. Başarıyla tamamlayacağımız halka arz, Türkiye’nin gayrimenkul devi olan Emlak Konut GYO’yu, global ölçekte de hak ettiği yere taşıyacaktır. Yatırımcılara, Emlak Konut GYO’nun bu başarısına ortak olma fırsatını kaçırmamaları tavsiyesinde bulunmak isterim.”
Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı açıklamada; “TOKİ olarak Emlak Konut GYO halka arzından gelecek kaynağa çok fazla ihtiyacımız yok, burada önemli olan yabancı yatırımcının ülkemize gösterdiği ilgidir. Böyle kazanan bir şirketin halka arz edilmesindeki en önemli etken TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun sektördeki liderliği ve dengeleyici konumunu borsaya kazandırarak GYO’ların İMKB’de derinlik kazanmasını sağlayacağız” diye konuştu. Bayraktar şöyle devam etti; “Gerek yerli gerekse yurtdışındaki yabancı yatırımların halka arz sürecinde şirketimize gösterdiği ilgi TOKİ’ye ve Emlak Konut GYO’ya duyulan güvenin en büyük kanıtıdır. Halka arz sürecinde elde ettiğimiz büyük başarı Emlak Konut’a yapılacak yatırımın ne kadar cazip ve karlı olduğunu gösterdi” diye konuştu.

Basında yer alan diğer haberler:

Kesin talep toplamaya dün başladı, bugün bitiriyor
Halka arz sürecinde son dönemece giren Emlak Konut GYO, 8-9 Kasım 2010’da topladığı ön talepleri 23-24 Kasım 2010’da yapacağı çalışma ile kesin talebe dönüştürüyor. Emlak Konut GYO, 6.9 milyar TL’lik portföy ve 4.8 milyar TL’lik net aktif değerlerine sahip bulunuyor.
Erken davranana avantaj sağladı
Yurt içi bireysel yatırımcıların, Emlak Konut GYO’nun sunduğu indirim avantajlarından yararlanabilmeleri için, kesin talep başvuruları büyük önem taşıyor. Halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25’ini 1.60 2.15 TL fiyat aralığında halka arz edecek olan Emlak Konut GYO, 2 Aralık’ta İMKB’de işlem görmeye hazırlanıyor.
Özellikle son 8 yılda gösterdiği performans, hayata geçirdiği projeler ve işbirlikleriyle gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından birisi haline gelen Emlak Konut GYO’nun halka arz sürecinde sona yaklaşıldı. Emlak konut GYO, hisselerin yüzde 20’sini yurt içi bireysel, yüzde 10’unu yurt içi kurumsal ve yüzde 70’ini ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis etti.
Emlak Konut GYO’nun yurtiçi bireysel yatırımcılara sunduğu teşvikler açısından kesin talep toplama dönemi büyük önem taşıyor. Ön talepte bulunan yurt içi bireysel yatırımcılar, aynı miktarda kesin talepte bulunmaları halinde, yüzde 5 oranında iskontolu peşin ödeme teşvikinden yararlanabiliyor. Kesin talep miktarının, ön talep miktarından çok olması durumunda, yatırımcılara ön talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları orana kadar olan kısım için yüzde 5, kesin talep toplama sürecinde talep ettikleri paylardan hak kazandıkları kısmın bedeli üzerinden yüzde 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme teşviki sağlanıyor. Kesin talebin, ön talepten az olması durumunda ise, yatırımcılar hak kazandıkları toplam pay bedeli üzerinden yüzde 2.5 oranında teşvik hakkı kazanıyor. Ayrıca, ön talepte bulunan yatırımcıların kesin taleplerinin 100 bin lira ve üzerinde olması durumunda, Emlak Konut GYO’nun belirteceği şartlar çerçevesinde, gerçekleştirdiği gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim imkanı sunuluyor.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, halka arzda sona yaklaştıklarını ifade ederek, “Kesin talep toplama sürecinde de halka arzın ilgi göreceğini bekliyoruz. Bayram süresince Avrupa, Amerika ve Körfez ülkelerinde roadshowlarda bulunduk ve şirketimizi anlatma fırsatı bulduk” diye konuştu.


Geri Dön