Emlak Konut

Emlak Konut GYO, Nişantaşı Koru projesindeki gelirini 9 ayda 2 kez artırdı! 

Emlak Konut GYO, Nişantaşı Koru projesindeki gelirini 9 ayda 2 kez artırdı. Peki Emlak Konut GYO'nun Nişantaşı Koru projesindeki geliri ne kadar oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...  Arazideki “üniversite” fonksiyonu iptal edildi ve “ticaret-konut” fonksiyonu tanındı

Diş Hekimliği ve İletişim Fakülteleri’nin yer aldığı  Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün 26 dönümlük arazisinin imarında 2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca değişikliğe gidilmişti. 

Arazideki “üniversite” fonksiyonu iptal edildi ve “ticaret-konut” fonksiyonu tanındı. Konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat yüksekliği 10 ve 5 kat şeklinde belirtildi.

Arazi aynı sene Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile ihaleye sunuldu. İhaleyi, 1.7 milyar Türk Lirası teklif ile Dap Yapı aldı. 

Sözleşmede, Emlak Konut GYO'ya ödenecek bedel 705 milyon 500 bin Türk Lirası şeklinde belirlendi. Sözleşme Nisan 2018'de imzalandı ve fakülte binaları yıkılarak “Nişantaşı Koru” projesinin inşaatına başlandı. 

Nişantaşı Koru projesinde Emlak Konut GYO, gelir payını ikinci defa artırdı. İşte ayrıntılar...

9 AYDA 2 DEFA ARTIRILDI 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; 7 Şubat 2022 günü KAP açıklaması gerçekleştiren Emlak Konut GYO, yüklenici firma ile ek protokol yaparak 705 milyon 500 bin TL olan “asgari şirket payı toplam gelirinin”, 995 milyon 151 bin 134 Türk Lirası'na çıkarıldığını belirtti. 

DAP Gayrimenkul – Yüzyıl Mimarlık Nişantaşı Adi Ortaklığı’nın yüklenici payı toplam geliri de 1 milyar 58 milyon Türk Lirası'ndan 1 milyar 492 milyon Türk Lirası'na çıktı. 

Emlak Konut GYO, 9 ay sonra KAP'ta yeniden artış açıklaması yaptı.  Kasım 2022 tarihli bildirimde yükleniciyle yapılan ek protokol ile 995 milyon 151 bin Türk Lirası olan Emlak Konut GYO'nun  asgari şirket payı toplam gelirinin, 1 milyar 318 milyon 928 bin Türk Lirası yapıldığı duyuruldu. 

10 KATLI BLOKLAR İNŞA EDİLİYOR 

Yaklaşık 26 bin metrekare büyüklüğe sahip arsada toplam 76 bin 445 metrekare inşaat gerçekleştirilecek. 92 konut ve 1 ticari ünite olmak üzere toplam 93 adet bölümün inşaatı yüzde 47 seviyesinde gerçekleştirildi. 

Arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret ve konut alanı, 1 dönümü  ticaret alanı ve yaklaşık 7 dönümü de park alanı şeklinde belirlendi. 

Konut ve ticaret alanında inşa edilecek binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat şeklinde düzenlendi. Planlama alanının nüfusu da 691 kişi olarak belirtildi. 

Emekli promosyonunda ipler koptu! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank peş peşe açıkladı! Duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

Çocuk parası hesaplara yatırıldı mı? Çocuk desteği kaç lira 2022? İşte e-Devlet çocuk desteği başvuru ve sorgulama...

Bu ilimizdeki vatandaşlar elektriği bedavaya kullanıyor, hem de yasal! Ağzınız açık kalacak