27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Türk Hava Yolları tarafından inşa edilecek olan Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım için imzalar atıldı. Söz konusu projenin yüklenicisi Misek & Yapıtaş Adi Ortaklığı-2 oldu. İşte ayrıntılar...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım sözleşme imzalanması hakkında bir son dakika açıklaması yaptı. 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Türk Hava Yolları A.O. arasında imzalanan 28 Mayıs 2018 tarihli sözleşme kapsamında ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım Konut, Ticaret ve Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi Yüklenici MİSEK İnş. Tic. ve San. A.Ş. & YAPITAŞ Gayr. İnş. San. ve Tic. A.Ş. Adi Ortaklığı-2 (Misek & Yapıtaş Adi Ortaklığı-2) ile imzalandı.

THY- Emlak Konut GYO Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım'ın sözleşme bedeli 2 milyar 736 milyon 653 bin TL+KDV olarak açıklandı. 

Adı Yenişehir Evleri olarak açıklanan Emlak Konut GYO - THY Arnavutköy Dursunköy projesinde 1+1, 2+1, 3+1 konut tiplerine yer veriliyor. 12 bin 500 konutun yer alması planlanan proje İstanbul Havalimanı'na yakın konumda yükseliyor.

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO ile THY ortaklığıyla inşa edilen Yenişehir Evleri projesinde toplam konut sayısı üzerinden en fazla kontenjan yüzde 20 oran ile gençlere ayrılmıştı. Ayrıca Söz konusu projeden engelli vatandaşlara yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5 kontenjan ayrıldığı açıklanmıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat,  söz konusu projeyi incelemiş ve burada yaptığı açıklamasında 1. ve 2. etap şeklinde yapım çalışmalarına başlanan yaklaşık olarak 3 bin konutun, 2025'in Mayıs ve Haziran aylarında teslim edilmeye başlayacağını duyurmuştu.

Kura çekilişi merakla beklenen Yenişehir Evleri'nde yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7 bin 500 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyordu.

Projedeki konutlar için ilk yıl taksitleri şu şekilde açıklanmıştı: 1+1'ler için  7 bin 500 TL, 2+1'ler için 10 bin TL ve 3+1'ler için 15 bin TL.

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması şu şekilde:

Şirketimiz ile Türk Hava Yolları A.O. arasında imzalanan 28.05.2018 tarihli Sözleşme doğrultusunda ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 12. Kısım Konut, Ticaret ve Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici MİSEK İnş. Tic. ve San. A.Ş. & YAPITAŞ Gayr. İnş. San. ve Tic. A.Ş. Adi Ortaklığı-2 (Misek & Yapıtaş Adi Ortaklığı-2) ile 18.03.2024 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 2.736.653.000 TL + KDV'dir.

  
Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek ve tam altın ne kadar? Altın bugün yükseldi mi? Son dakika altın fiyatları

Bankalar kredi musluklarını açtı, yeni uygulama Nisan’da başlıyor… Resmen açıklandı!

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!


Geri Dön