26 / 06 / 2024

Emlak Konut GYO'dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe'deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL'ye alındı!

Emlak Konut GYO'dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe'deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL'ye alındı!

Emlak Konut GYO tarafından, Yeni Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında bin 615 bağımsız bölüm satın alındı. Satın alma bedeli KDV hariç 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 TL olarak açıklandı. 



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)alım protokolü hakkında açıklama yaptı. 

Emlak Konut GYO, T.C. Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı (Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Başkanlığı) mülkiyet ve tasarrufundaki İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yer alan 231 bin 136 metrekare büyüklüğündeki 1.615 adet bağımsız bölümü, KDV hariç toplam 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 TL   bedel üzerinden satın aldı. 

Söz konusu satın alma ile ilgili Emlak Konut GYO ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı (Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Başkanlığı) arasında protokol imzalandı. 

Emlak Konut GYO dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL ye alındı!

Ayrıca, projenin geliştirme maliyetlerinin de Bakanlık tarafından karşılanacağına dikkat çekilen açıklamada "Satın alma işlemi ekspertiz değerine göre yapılmış olup, Bakanlığımız tarafından elde edilen finansman geliri ile projenin daha hızlı bitirilerek İstanbullulara sunulması hedeflenmektedir. Kısa ve uzun vadede İstanbul'un konut ihtiyacını yanıtlayacak olan bu adımın aynı zamanda yatırımcı olarak Emlak Konut GYO'yu tercih eden vatandaşlarımıza ve hissedarlarımıza da kar sağlayacağı aşikardır" ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca, bu satın alma sürecinin tüm hukuki şartları haiz ve Genel Müdürlüğün sürdürülebilirlik karlılık hedefine uygun bir bakış açısıyla gerçekleştirildiği vurgulandı. 

Açıklamada, "Emlak Konut GYO olarak vatandaşlarımızın güvenli, enerji verimli, çevre dostu, sosyal donatılara sahip ve Sıfır Atık uyumlu hayat alanlarına kavuşması için dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlı bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz" denildi. 

Emlak Konut GYO dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL ye alındı!

Yeni Fikirtepe projesi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) imzaısyla İstanbul Anadolu Yakası'nın en gözde bölgelerinden Kadıköy'de inşa ediliyor. 

Proje, 18 etap şeklinde hayata geçiriliyor ve toplam 12 bin 59 adet bağımsız bölüm yer alıyor. 10 bin 10 adet konutun olduğu projede 256 adet ticari ünite ile 503 adet ofis bulunuyor. 

Yeni Fikirtepe projesinden şu anda ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 5 indirim ve 60 ay yüzde 1.59 vade farkı sunuluyor. 

Mağdur ev sahibi, 'Kiracım kıstığı kirayla estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor' diye sordu, cevaplar şaşırttı!

Konut kredisi faizlerinde geri ödeme tutarı 7 kata kadar çıktı! İşte son dakika banka banka faiz oranları!

İstanbul'da suya yüzde 36 zam geldi!


Geri Dön