28 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO'nun Kemerburgaz Göktürk’teki projesi için 4’üncü durdurma kararı! 

Emlak Konut GYO'nun Kemerburgaz Göktürk’teki projesi için 4’üncü durdurma kararı! 

Demirören Grubu'nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası'na devredildikten sonra rezerv alan ilan edilerek lüks villa imarına açılan Kemerburgaz Göktürk’teki projeye yargıdan 4’üncü kez yürütmeyi durdurma kararı çıktı.



İstanbul’da Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık karşılık Ziraat Bankası’na devredilen yeşil alan 'rezerv alan' ilan edilerek lüks villa imarına açılmıştı.

Ancak Kemerburgaz Göktürk’teki yeşil alan talanına karşı yargıdan 4’üncü kez yürütmeyi durdurma kararı çıktı. 

Söz konusu arsa Ziraat Bankası'na devredildikten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edilen ve Emlak Konut GYO'nun lüks villa inşaatlarına başladığı Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin deprem toplanma alanı da olan yeşil golf sahalarının imar planlarına karşı başlatılan hukuki süreç devam ediyor.

Sözcü'nün haberine göre, İstanbul 6. İdare Mahkemesi, İBB ve Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davalarda iptal kararı alındı. Fakat inşaat çalışmaları devam etti. Kemerköy sakinlerinden 7 vatandaşın, tapularında “yeşil alan şerhi” olduğu gerekçesiyle 12. İdare Mahkemesi'nde açtığı davada da planlar iptal edilmişti.

YAPI VE TADİLAT RUHSATLARIN YÜRÜTMESİ DURDURULDU

Bölge sakini 65 kişinin son olarak, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'ne başvu yaparak inşaat ve tadilat ruhsatının iptali için Eyüpsultan Belediyesi'ne karşı açtığı davada karar çıktı.  

Mahkeme, İstanbul 12. İdare Mahkemesi'nin imar planları için verdiği iptal kararına atıfta bulunarak iptal edilen planlara dayalı olarak düzenlenen yapı ve tadilat ruhsatlarının hukuka uygun olmadığına karar verdi. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemlerin uygulanması durumunda telafisi güç zararlar doğabileceğinden tadilat ve yapı ruhsatlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

İNŞAATLAR DURDURULSUN

Mahkemenin kararından sonra Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi ve bölge sakinleri, 24 Kasım tarihinde Eyüpsultan Belediyesi'ne başvuruda bulunarak söz konusu bölgede inşa edilen projenin mühürlenmesini talep ettiler.

Karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avukat Aslı Erdem, “Karar çok açık. Derhal mahkeme kararının uygulanması, inşaatın mühürlenmesi zorunludur" dedi.

Bu konuda başvuruların da yapıldığını, karar gereğinin yerine getirilmemesi durumunda ilgili görevlilerin cezai sorumlulukları doğacak ve aynı zaman da idarenin de tazminat sorumluluğu hasıl olacağını belirten Erdem, "Yürütmenin durdurulmasına dair karara uyulmaması ve bu inşaatların mühürlenerek durdurulması için işlem yapılmadığı takdirde bölgede oluşacak tüm zarar ve ziyandan Eyüpsultan Belediyesi sorumlu tutulacaktır. Ayrıca sorumlu görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” diye konuştu.

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!


Geri Dön