Genel

Emlak Konut GYO'nun Sultangazi Habipler ihalesi yapıldı

Sultangazi-Habibler'deki 131 dönümlük arsaya Doğu İnşaat San. ~ Precast Beton San. ortak girişiminden 89 milyon TL teklifi geldi

Emlak Konut GYO'nun satışa çıkardığı Sultangazi-Habibler'deki 131 dönümlük arsaya tek teklif geldi. İhaleye yalnız katılan Doğu İnşaat San. ~ Precast Beton San. ortak girişiminden 89 milyon TL teklif verdi. 16 Mart'ta yapılan ilk oturumda Doğu İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ~ Precast Beton San. ve Tic. A.Ş. ortak girişiminden gelen teklifte arsaya satış karşılığı toplam satış geliri  olarak 89 milyon TL, şirket payı gelir oranı ise yüzde 25 olarak teklif edildi. Şirket payı gelir oranı ise yüzde 25.10 olarak belirlenen teklifte arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 22 milyon 250 bin TL oldu.

Bu arsa için Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamalarda arsanın İstoç yanında, Sultangazi-Habibler bölgesinde çok kıymetli bir yerde bulunduğunu söyleyerek , "Yaklaşık 288 bin metrekare emsal alanı olan, 131 dönüm bir yer. Buraya fonksiyonel olarak her şey yapabilirsiniz, turizm, ticaret alanı gibi... Toplam satış gelirini, yapımını vesaire eklendiğiniz zaman bu, 1 milyar liralık bir proje" demişti.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

Basında yer alan diğer haberler:

Sultangazi'deki arsa ihalesi  hayal kırıklığı yarattı
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'un büyük umutlar beslediği Sultangazi Habipler bölgesindeki arsa için gerçekleştirilen ihale ilgi görmedi. 131 dönüm büyüklüğündeki ve 288 bin metrekarelik inşaat izni olan arsaya sadece bir teklif geldi.
İhalenin 16 Mart'ta gerçekleştirilen ilk oturumunda Doğu İnşaat ve Precast Beton ortak girişimi,  arsaya satışı karşılığı toplam gelir olarak 89 milyon TL önerirken,  Emlak Konut'a ise bu gelirden yüzde 25.10'luk pay teklif etti.  Bu durumda Emlak Konut GYO'ya teklif edilen miktar 22 milyon 250 bin TL oldu.
Kurum, daha önce yaptığı açıklamada İSTOÇ yanında yer alan bu arsanın çok kıymetli bir noktada olduğunu belirterek, burada 1 milyar liralık bir proje geliştirilebileceğini ifade etmişti.
Tebernüş Kireçci