Emlak Konut

Emlak Konut ihalesi Seyrantepe'de konut fiyatını 2’ye katladı!

Emlak Konut’un Seyrantepe’deki arazisi için yapılan ihalede en yüksek teklifi 1.3 milyar liralık satış geliri ile Gül İnşaat verdi. Şirketin bu rakama ulaşmak için projesini metrekaresi 15.7 bin liradan satması gerekecek.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İstanbul Seyrantepe’de bulunan Türk Telekom Arena’nın yanındaki 36.7 dönümlük arazisi için rekor teklif aldı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen 26 firmasının yarıştığı ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 300 milyon liralık toplam satış geliri ile Gül İnşaat Proje ve Gül İnşaat iş ortaklığı verdi. Ortaklık, bu gelir üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 49’a denk gelen 637 milyon lira ödeyecek.



METREKARE FİYATI 15.7 BİN LİRAYA ÇIKTI

Ortaya çıkan fiyat, Seyrantepe’deki konut fiyatlarını ikiye katlayacak. 3 parselden oluşan Seyrantepe arazisi toplam 36.7 dönümlük alana sahip. Emsale esas inşaat alanı olarak 82 bin 687 metrekare hakkı bulunan arazinin tamamı konut alanı olarak belirlendi. Vadistanbul, Nurol Life Aslantepe, Tahincioğlu Nidapark Seyrantepe, Eroğlu Skyland İstanbul gibi konut projelerinin bulunduğu Seyrantepe’de hayata geçirilecek projede yükseklik sınırı serbest bırakıldı. Bu projelerde metrekare satış fiyatı ortalama 3500 dolar seviyesinde. Gül İnşaat Proje ve Gül İnşaat’ın 1.3 milyar liralık geliri yakalaması için projesini metrekaresi 15.7 bin liradan satması gerekecek. Bu da şimdiki fiyatların iki katına denk geliyorEmlak Konut ihale sonucu!


Habertürk