15 / 05 / 2024

Emlak Konut Türkiye'yi yeni yaşam alanlarıyla buluşturuyor!

Emlak Konut Türkiye'yi yeni yaşam alanlarıyla buluşturuyor!

Emlak Konut'un günümüze gerçekleştirdiği projelerle ilgili bilgi veren Genel Müdür Murat Kurum sektörün genel bir değerlendirmesini yaptı. Kurum İstanbul'un kentsel dönüşümü ve yeni projelerin kültürel miras üzerindeki etkilerine yönelik sorularımızı ceva



Emlak Konut'un günümüze gerçekleştirdiği projelerle ilgili bilgi veren Genel Müdür Murat Kurum sektörün genel bir değerlendirmesini yaptı. Kurum ayrıca İstanbul'un kentsel dönüşümü ve yeni projelerin kültürel miras üzerindeki etkilerine yönelik sorularımızı cevapladı

Öncelikle Emlak Konut GYO hakkında bilgi verir misiniz

Emlak Konut'un temelleri 1953 yılında atılmıştır. Kurulduğu günden itibaren daima Türkiye'yi modern yaşam alanlarıyla buluşturmayı ilke edinmiştir. İstanbul'da Ataköy, Ankara'da Oran ve Elvankent projeleri bu anlayışın en somut örnekleri olmuştur. Ayrıca bu projeler modern kent anlayışının Türkiye'deki ilk temsilcileri arasında yer almıştır. Emlak Konut, yıllar içinde kazandığı birikimi ve teknik altyapısı sayesinde birçok büyük projede; mühendislik ve müşavirlik ve kontrolörlük desteği vermiştir. Emlak Konut, devlet kurumu disipliniyle özel sektör anlayışının bir araya geldiği nadir örneklerden biridir. Bu yaklaşımla dünyadaki inşaat teknolojilerini yakından takip ederek, Türkiye'ye pek çok yenilik kazandırmıştır.

Emlak Konut'un gerçekleştirdiği ve gündemindeki projeler ilgili bilgi verir misiniz

2002 yılı Ağustos ayından günümüze kadar tamamladığımız ve projelendirdiğimiz konut sayısı 63 bini buldu. Yapmış olduğumuz ihalelerde 19,57 milyar TL değerinde proje gelir taahhüdü gerçekleştirildi. 2002 yılından bu yana, çoğu gelir paylaşımı projeler olmak üzere, ihale ettiğimiz ve projelendirdiğimiz inşaat alanı 4,5 milyon metrekareyi geçti. Şu ana kadar 58 proje üstlendik ve bu projelerde 33 yüklenici inşaat firmasıyla çalıştık ve bunların 21'i ile devam eden 31 projemizde halen çalışmaktayız.

2012 yılında sektörde neler öngörüyorsunuz

Konut kredi fak oranlarının yükselme eğilimine girmesiyle birlikte, 2011 yılı içerisinde konut üreticisi firmaların kendilerine özgü ödeme modelleri geliştirdiğini gördük. Bu ödeme modelleri, bankalardan kredi kullanmak istemeyen alıcılar için bir alternatif oluşturmuş oldu. 2012 yılında bu bağlamda gelişmelerin devam edeceğini ve konut üreticilerinin cazip ödeme koşullan üzerine yoğunlaşacağını öngörüyoruz.

Kentsel dönüşüm İstanbul'un mimari kültürünü nasıl etkiliyor

Emlak Konut olarak yaptığımız lüks konutlarda, ülkemizin muhtelif yerlerinde nitelikli, modem ve çevreye duyarlı yaşam merkezlerinin oluşturulmasına öncülük etmektedir. İstanbul'un kültürel ve tarihi yapısına zarar vermeden projeler üretmek Emlak Konut'un başlıca hedefleri arasında yer almaktadır, İstanbul'da büyük ölçekli projelerin, kentin silueti üzerinde endişeler her zaman dile getirilmektedir, büyük ölçekli projelerin uygulanması öncesinde uluslararası standartların göz önüne alınması kentin kültürel ve tarihi mirasımızı da korumayı gerektirmektedir. İstanbul'da yüksek yapılar yapılabilecek alanlar var ama tarihi yarımadayı etkileyen ve özellikle bizim miras yapılarına baktığımız alanları etkileyen yapılar olmaması gerekiyor. Bütün bu siluetler, doğal siluetin dışındaki yapılar insanlar tarafından yapılan yapılardır.
 
Yenişafak


Geri Dön