16 / 05 / 2024

Tango Projesi'ne Arapların ilgisi büyük!

Tango Projesi'ne Arapların ilgisi büyük!

DAP Yapı tarafından hayata geçirilen Tango projesinde dairelerin yüzde 55'i yeni sahiplerine kavuştu.



'Oturmadığın dönemde kirala' sisteminin uygulanacağı 21 katlı projeye İstanbul dışından ve yabancılardan da büyük talep var. DAP Yapı'nın dans eden insan figüründen yola çıkarak yaptığı Tango projesinde fiyatlar 179 bin TL'den başlıyor. 129 stüdyo / single ile 63 suit olmak üzere toplam 192 adet rezidanstan oluşan 21 katlı projede otel konseptinde A plus rezidans hizmeti veriliyor. Kurumsal yönetim sistemiyle işletilecek ve "oturmadığın dönemde kirala" modeli uygulanacak projede, dairelerin yüzde 55'inin satışı tamamlandı. Lansman fiyatlarıyla satışların ise devam ettiği projede yetkililer, İstanbul dışından ve yabancılardan gelen talebin yüzde 20 oranında olduğu belirtiliyor. 


Yabancı ilgisi arttı 


Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından başta Arap ülkeleri olmak üzere pek çok Ortadoğulu ve Avrupalı yatırımcının da projeye olan talebinin arttığı bildirildi. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "İran'dan teklifler aldık. Bazıları ortak proje geliştirmek yönündeydi. Şartlar oluşursa bu türden bir işbirliğine sıcak bakıyoruz" diyor. Yılmaz, "Mütekabiliyetin kaldırılmasıyla en çok İstanbul piyasasının hareketleneceğini tahmin ediyorum. Yabancılar İstanbul'un merkezi lokasyonlarında deniz gören ve manzaralı lüks projelere ilgi gösteriyor. Yasanın yürürlüğe girmesi, mevcut projelerimizdeki konut satışlarımıza önemli katkı sağlayacak. Satışlarda yüzde 10-15 arasında artış yaşanacağını öngörüyoruz. Yarısı İstanbul'da olmak üzere yabancıya 10 bin civarında konut satılabilir. Türkiye orta vadede yabancıya konut satışından 10-20 milyar dolar para kazanır" diye konuştu. 


Kentsel dönüşümle ilgileniyor 


Kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini söyleyen Yılmaz, "Kartal-Maltepe bölgesi ve Fikirtepe'yle ilgileniyoruz. Yabancı sermaye gelirse Türkiye'deki yapı stoku hızlı bir şekilde yenilenebilir. Çünkü 70 milyon nüfusun yüzde 60'ı depreme dayanıksız yapılarda yaşıyor. İstanbul başta olmak üzere bütün Türkiye'yi yeniden inşa etmek, binaları düzeltmek gerekiyor" dedi.


Sabah



Geri Dön