Genel

Emlak Konut´tan 600 bin TL´ye satılık arsa!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İstanbul ve çeşitli illerde bulunan arsalarını satışa çıkardı

Emlak Konut GYO 12 adet arsayı 5 Ağustos 2010 tarihinde açık artırma ile satışa sunuyor. İstanbul Ataşehir ve Ümraniye´de bulunan arsalar peşin satışlarda arsalar tahmini satış bedeli veya ihale sonucu oluşan satış bedeli üzerinden yüzde 5 indirim yapılarak oluşacak indirimli satış bedelinin nakden ödenmesi ile satılacak. Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesinde bulunan 3 bin 685 metrekare alanlı arsanın satışında tahmini satış bedeli veya ihale sonucu oluşan satış bedeli üzerinden yüzde 10 indirim yapılarak oluşacak indirimli satış bedelinin nakden ödenmesi ile satılacak. İstanbul Başakşehir ve Küçükçekmece, İzmir Konak ve Kocaeli Körfez´de bulunan arsalar ise tahmini satış bedeli veya ihale sonucu oluşan satış bedelinin nakden ödenmesi ile satılacak. Taşınmazların finansal kiralama yöntemi ile satın alınması durumunda gerekli prosedürlerin ihale kararının tebliği tarihinden itibaren bir ay içerisinde bitirilmesi şartıyla finansal kiralama işlemi de peşin satış olarak değerlendirilecek.

Vadeli satışlarda ise İstanbul Ataşehir, Ümraniye, Tekirdağ Çorlu ve Kırklareli Lüleburgaz´da bulunan arsalar için yüzde 30 peşinatla, 24 aya kadar, yüzde 35 peşinatla 30 aya kadar, yüzde 40 peşinatla 36 aya kadar vade uygulanacak. İstanbul Küçükçekmece Başakşehir, İzmir Konak, Kocaeli Körfez´de bulunan taşınmazlar için ise yüzde 25 peşinatla 36 ay, yüzde 30 peşinatla 48 ay, yüzde 35 peşinatla ise 60 aya kadar vade yapılacak.

Alıcı gayrimenkulü vadeli satın alması durumunda tahmini bedel veya ihale sonucu oluşan bedele göre asgari peşinatını ödeyecek. Borç bakiyesine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanacak altı aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) uygulanarak oluşturulacak TÜFE´li satış sistemiyle satılacak.

Satışa çıkarılan Arsaların nitelikleri özel kültür alanı, ticaret alanı, konut, özel sağlık tesis alanı, özel okul alanı, özel kreş alanı olarak değişiyor. En ucuz arsa 600 bin TL. Koceli Körfez´de bulunan 3 bin 82 metrekarelik arsanın niteliği özel kreş alanı. Enpahalı arsa ise 44 milyon TL. Ticaret alanı imarlı arsa Ümraniye´de bulunuyor.

Arsaların satışı 5 Ağustos 2010 tarihinde, saat 15.00´de Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü´nde gerçekleşecek.

0216 456 48 48
www.emlakkonut.com.tr

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.