04 / 07 / 2024

Emlak Konut'un halka arz süreci tamamlandı!

Emlak Konut'un halka arz süreci tamamlandı!

Türkiye’nin gayrimenkul devi Emlak Konut GYO halka az sürecini başarı ile tamamladı. Emlak Konut GYO, 2 Aralık tarihinde İMKB’de işlem görmeye hazırlanıyor



Türkiye’nin gayrimenkul devi Emlak Konut GYO halka az sürecini başarı ile tamamladı. 8-9 Kasım 2010 tarihlerinde ön talep, 23-24 Kasım 2010 tarihlerinde de kesin talep toplama sürecini gerçekleştiren Emlak Konut GYO, 2 Aralık tarihinde İMKB’de işlem görmeye hazırlanıyor. 
 
Emlak Konut, başarılı geçen halka arz sürecini ve kesin talep sonuçlarını paylaşmak üzere,  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un katılımıyla 26 Kasım 2010 Cuma günü saat 16:00’da Swissotel The Bosphorus İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Emlak Konut 2 Aralık'ta İMKB'de işlem görmeye hazırlanıyor

Emlak Konut GYO'nun halka arz sürecinde sona yaklaşılıyor. 23-24 Kasım 2010'da toplanan kesin talebin ardından, halka arz sonrası hisselerinin yüzde 25'ini 1.60-2.15 fiyat aralığında halka arz edecek olan Emlak Konut GYO, 2 Aralık tarihinde İMKB'de işlem görmeye hazırlanıyor. Hisselerin yüzde 20'si yurt içi bireysel, yüzde 10'u yurt içi kurumsal, yüzde 70'i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilecek. Türkiye'de gerçekleştirilen ilk 5 büyük halka arzın içinde yer alacak olan Emlak Konut GYO'nun halka arzmda yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye getirmeye özellikle dikkat ettiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "TOKİ olarak Emlak Konut GYO halka arzmdan gelecek kaynağa çok fazla ihtiyacımız yok, burada önemli olan yabancı yatırımcının ülkemize gösterdiği ilgidir. Böyle kazanan bir şirketin halka arz edilmesindeki en önemli etken TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun sektördeki liderliği ve dengeleyici konumunu borsaya kazandırarak GYO'ların İMKB'de derinlik kazanmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise, halka arz işleminde sona doğru yaklaşmanın gurunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Kesin talep toplama sürecinde de halka arzın ilgi göreceğini bekliyoruz. Gerek yerli, gerek yabancı yatırımcıların gösterdiği ilgi, halka arz sürecindeki hedeflerimize kolayca ulaşarak, yarattığımız değerleri halkla paylaşma amacmda başarılı olacağımızı şimdiden gösteriyor. Şirketimizi ziyaret eden birçok yabancı yatırımcı, bizden şirketle ilgili bilgi alarak, büyük bir dikkatle şirketimizi inceledi. Bayram süresince Avrupa, Amerika ve Körfez ülkelerinde "roadshow"larda bulunduk ve şirketimizi anlatma fırsatı bulduk. Halka arz işleminden gelecek geliri, yine halkımızın hizmetine sunmak için, deprem ve kentsel dönüşüm ağırlıklı projelerde Emlak Konut GYO, 2002 yılından bu yana sağlanan ekonomik istikrarın da etkisiyle, hızlı bir büyüme ve yüksek kârlılık oranı yakaladı. 6.9 milyar TL'lik portföy, 4.8 milyar TL'lik net aktif değerleri, Emlak Konut GYO'nun halka arz sürecindeki en büyük avantajlarını oluşturuyor. Emlak Konut GYO'nun 2010 yılının ilk' 9 ayı itibariyle aktif toplamı 5 milyar 733 milyon TL, öz sermaye büyüklüğü 2 milyar 296 milyon TL, finansal borçları 1 milyar 281 milyon TL, net satışı 558 milyon TL, kârı ise 201 milyon TL seviyesinde.

Uyguladığı iş modelleriyle, 2003 yılma kadar yaklaşık 20 bini aşkın bağımsız ünite üreten Emlak Konut, 2003'tenbu yana 21.047 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamladı. Gayrimenkul portföyünde, 20 adet devam eden proje, ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon metrekare arsa, 4.5 milyon metrekare henüz ihalelendirilrnemiş arsa stoğu yer alıyor. My World, Uphill Court, Avrupa Tem Konutları, Soyak Mavişehir ve Kent Plus gibi tamamladığı referans projeleriyle de öne çıkıyor. Emlak Konut GYO, 2003 yılından bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ederken, bu projelerdeki payı 5.4 milyar TL oldu. Arsalar, toplam portföy içinde yüzde 67'lik bölümü oluştururken, bunun yüzde 56'sı ise halihazırda ihale edildi.
Hürriyet


Geri Dön