04 / 05 / 2024

Emlak Konut'un sosyal tesis ihalesine katılım olmadı!

Emlak Konut'un sosyal tesis ihalesine katılım olmadı!

Emlak Konut GYO"nun İzmir Karşıyaka"da KDV dahil 9 milyon 400 bin TL'ye satışa çıkardığı sosyal tesisin ihalesine talep gelmeyince kurum saat 15.00"deki ihaleyi gerçekleştiremedi



Emlak Konut GYO"nun  İzmir  Karşıyaka"daki satışa çıkardığı sosyal tesisine talep olmayınca ihale yapılamadı. Tahmini fiyatı KDV dahil 9 milyon 400 bin TL olarak belirlenen tesisin ihalesine talep olmadığı için kurum bugün saat 15.00"deki ihaleyi gerçekleştiremedi.  

Söz konusu tesisin satışında peşin ve vadeli olmak üzere iki yol takip edilecekti. Emlak Konut GYO, peşin alımlarda yüzde 5 indirim yapmak isterken, ihalede kesinleşen son fiyat üzerinden yapılacak olan indirim, leasing ve finansal kiralama gibi alımlar içinde geçerli sayılacaktı.  

Vadeli satışlarda ise ihale sonucu kesinleşen fiyatın en az yüzde 25"i peşin olarak ödendiği takdirde 120 aya kadar vade yapılabilinmesi planlanıyordu. Kalan borç bakiyesi için TÜİK tarafından yayınlanacak altı aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) uygulanarak oluşturulacak TÜFE'li satış sistemi uygulanacaktı.


Geri Dön