Sektörel

Emlak ofisi açılırken nelere dikkat edilmeli?

Mekan Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, emlak ofisi açacak girişimcilere nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini madde madde anlattı.

Mekan Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, emlak ofisi açacak girişimcilere nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini madde madde anlattı. Yeni bir emlak ofisi açmadan önce dikkat edilmesi gereken konuyla ilgili bilgiler veren Tahir Köstek, emlak ofisi açmak isteyenler için tüm eğitimleri tamamladıktan sonra izlenecek yolları anlattı. Köstek, "Uzun zamandır ülkemizde üzerinde çalışılan emlak ofisleriyle ilgili bilinmesi gerekenler bulunuyor. Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelik'te yer alan yeni yasaya göre; gayrimenkul danışmanlığında staj zorunlu oluyor. Öte yandan yasada yer alan maddelere göre lise mezunlarının bir yıl, üniversite mezunlarının ise 6 ay staj yapmaları zorunlu tutuldu.” açıklamasında bulundu.


Tüm eğitimler tamamlandıktan sonra nasıl bir yol izlenmeli ?

Hayalindeki emlak ofisini açmak isteyen girişimcilerin, ofisi açacağı konumu belirlerken dikkat etmeleri gereken en önemli kriterlerden bir tanesi ise bölge hakkında geniş bilgiye sahip olmaları. Emlak ofisinin açılacağı bölgedeki nüfus yoğunluğuna da dikkat edilmesi gerekiyor.

Emlak ofisi açacağımız yeri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

1 - Kurumlara erişimin kolay olmasına,

2-  Belediye ruhsatı için ofis büyüklüğünün 30 metrekare olmasına,

3- Nüfus yoğunluğu olan bölgelerde olmasına,

4 –Tabela değeri olan bölgede açılmasına. 

Emlak ofisi ruhsatı almak için hangi belgeler gerekli?

Emlak ofisi ruhsatı almak için iş yerinin bulunduğu alanın minimum 30 metrekare olması ve belediyeden gerekli belgelerin temin edilmesi gerekli. Peki bu belgeler neler?  Tahir Köstek, gerekli olan belgeleri şu şekilde açıkladı:

1-  Kira sözleşmesi için yapılması gerekenler,

2 - MEB ve üniversite onaylı emlak sertifikasının olması,

3 - Vergi dairesi kaydı,

4 - Meslek odası kaydı,

5 - Yangın söndürme tüpü.

Emlak ofisi açarken nelere dikkat edilmeli?