30 / 06 / 2024

Emlak piyasasında panik: Ruslar ve Ukraynalılar Antalya'dan uzaklaşıyor!

Emlak piyasasında panik: Ruslar ve Ukraynalılar Antalya'dan uzaklaşıyor!

Son iki senedir Ukrayna Rusya savaşının başlaması ile beraber büyük bir göç alan Antalya ve Alanya'da göçün hızı azalırken bölgeye taşınarak mülk alanların da pahalılık şikayetleri ile mülklerini satarak başka bölge ve ülkelere gitmeye başladığı belirtildi.



Yabancıların gayrimenkul alımında en çok ilgi gösterdiği şehirler arasında Antalya yer alıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre son dönemlerde yabancıların konut satışları azalsa da emlakçılar, ev sahipleri yabancıları çekmek için planlarını da şekillendiriyor. Verilen bilgilere göre bazı ilanlarda vatandaşlığa uygun ibaresi bulunuyor. 2017'den sonra hukukumuza taşınmaz mal edinmek suretiyle Türk vatandaşlığını kazanma imkanı getirilmişti. Söz konusu bu karardan sonra yabancıya konut satışı katlandı. Özellikle Antalya yabancıların gözdesi olan şehirlerden bir tanesi oldu. İlerleyen senelerde ilgi azaldı. Emlakçılarda ilanlarını yabancılara yönelik şekilde hazırlamaya başladı.

Emlak piyasasında panik: Ruslar ve Ukraynalılar Antalya dan uzaklaşıyor!

İLANLARDA VATANDAŞLIĞA UYGUN BAŞLIKLARI DİKKAT ÇEKİYOR


Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre satışlar 2013'te 5 bin civarındayken,  Ukrayna-Rusya savaşı-gerilimi sonrası ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası 4 kat artarak 2022 yılında 21 bin civarında gerçekleşti. Yeni Alanya'da yer alan habere göre söz konusu sayı şimdilerde azalsa da Antalya hala yabancıların bir numaralı tercihi. Öyle ki bu sene 48 bin 150 satıştan 10 bin 372 tanesi yabancılara yönelikti. Son senelerde yabancılara gayrimenkul satışı bir hayli artmış durumda. Son bir kaç ayda ise söz konusu bu durum tam tersine döndü.

Gayrimenkul piyasasındaki fahiş fiyatlar yabancılarında gayrimenkul alımını azalttı. Emlakçılar da yabancıların dikkatini çekmek amacıyla ilanlara vatandaşlığa uygun ibaresini koydu. Bazı yerlerde oturuma kapalı bölgeleri olduğunu belirten emlakçılar ya da vatandaşlığa uygun bir şekilde gösterilemediği için bunu seçtiklerini kaydetti. Konu ile ilgili açıklama yapan gayrimenkul danışmanı şu ifadeleri kullandı: "Yani 400 bin dolar bedelini gösteremediğimiz için, gösterdiğimiz konutlarda da o ibareyi kullanıyoruz biz. Antalya'nın Konyaaltı, Alanya, Muratpaşa gibi sahil ilçelerinde 10 mahallede yabancılara ikamet izni yasak. Bu şehri en çok Ruslar tercih ediyor." 

 

Bakan Göktaş açıkladı! Yaşlı ve engellilerin haziran aylıkları hesaplara yatırıldı...

A101 8-14 Haziran 2024 yeni aktüel kataloğu! A101’de Ülker, Lipton, Eti, Komili, ABC ve Torku ürünlerine dev indirim!

Deprem konutlarında son dakika! Malatya’ya 31 bin 690 yeni konut geliyor!


Geri Dön