13 / 10 / 2024

Emlak piyasasını 2025'te neler bekliyor? Konut fiyatları yükselir mi, düşer mi?

Emlak piyasasını 2025'te neler bekliyor? Konut fiyatları yükselir mi, düşer mi?

Pandemi ve ekonomik dalgalanmaların etkisiyle düşen talep düşük faiz oranları ve bankaların sunduğu cazip kredi imkanları ile birlikte talep yeniden canlanmaya başladı. Peki bu talep devam edecek mi, 2025'te emlak piyasasını neler bekliyor?




Son aylarda, satılık konut fiyatları birçok bölgede, özellikle büyükşehirlerde, piyasa ortalamasının altında seyrediyor. Pandemi ve ekonomik dalgalanmaların etkisiyle düşen talep, fiyatların bir süre stabil kalmasına yol açtı. Ancak, düşük faiz oranları ve bankaların sunduğu cazip kredi imkanları ile birlikte talep yeniden canlanmaya başladı. 

2025'TE EMLAK PİYASASINI NELER BEKLİYOR?

Gayrimenkul piyasasında hareketlilik başladı. Düşük faizli konut kredisi ve fırsat satışlar gayrimenkul yatırımcılarının dikkatini çekiyor.

Sektör temsilcileri konuyla ilgili "Bugün piyasada fiyatlar oldukça makul seviyelerde, ancak bu durum uzun sürmeyecek.Finansman sıkıntılarının çözülmesi ve satışların artmasıyla birlikte fiyatlar kaçınılmaz olarak yükselecek.

Bu dönemi fırsat olarak görmeliyiz. Ev sahibi olmayı düşünenler elini çabuk tutmamalı. 2025 yılında daha farklı bir fiyat skalası göreceğiz. Tahminimizde satılık konut fiyatlarında, talebin de etkisiyle artış yaşanacaktır" diyor.

 Emlak piyasasını 2025 te neler bekliyor? Konut fiyatları yükselir mi, düşer mi?

KONUT FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Sektör temsicilerine göre 2025'te konut satışlarının hızlanması ile birlikte müteahhit firmaların yeniden harekete geçmesi bekleniyor.

Bu durum, artan nüfusları ile başta büyükşehirler olmak üzere, Türkiye genelinde yeni konut projelerinin artmasına yol açacak.

Yatırımcıların ve alıcıların artan taleplerine karşılık verebilmek adına firmalar, farklı segmentlerde konutlar üretmeyi planlıyor. Özellikle modern, sürdürülebilir ve teknolojik özelliklerle donatılmış projeler ön plana çıkacak. Orta ve üst sınıfa hitap eden projelerden daha uygun fiyatlı sosyal konut projelerine kadar geniş bir yelpazede konutlar üretilerek, her gelir grubuna uygun seçenekler sunulacak.

Sektör oyuncuları konuyla ilgili olarak "Önümüzdeki dönem projelerinde teknolojinin daha çok kullanıldığını göreceğiz. Bu durum, sektörün genel anlamda daha modern ve verimli hale gelmesine katkı sağlayacak" diye açıklama yapıyor.

MÜTEAHHİTLER İÇİN KOLAYLIK

Müteahhit firmalar, girdi maliyetlerindeki bu artışın finansal dengelerini bozduğunu ifade ediyor. Artan maliyetler karşısında, projelerden elde edilen kar marjları daralıyor ve firmalar rekabetçi fiyatlar sunmakta zorlanıyor.

Memurlar.net'te yer alan habere göre; Uzmanlar, inşaat sektöründeki girdi maliyetlerinin kontrol altına alınabilmesi için çeşitli çözümler öneriyor. Devlet teşvikleri, vergi indirimleri ve kredi destekleri, müteahhitlerin maliyet baskısını hafifletebilecek adımlar arasında yer alıyor.

TOKİ’den 886 konut için teslim müjdesi! İki proje daha sahiplerine teslim ediliyor!

Tebernüş Kireçci uyardı: Kentsel dönüşüm destekleri beton ve çimento fiyatlarına endekslenmezse projeler yarım kalır!

Geri Dön