29 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 3 gün!

Emlak ve çevre temizlik vergisinde son 3 gün!

İlçe belediyelerine ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergilerinde son ödeme tarihi yaklaşıyor. 30 Kasım mesai bitiminde sona erecek vergi dönemi için son 3 gün kaldı..



İlçe belediyelerine ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergilerinde son ödeme tarihi yaklaşıyor. 30 Kasım mesai bitiminde sona erecek vergi dönemi için son 3 gün kaldı.


İsteyenler bugün (pazar günü) açık olan ilçe belediye tahsilat veznelerine giderek ödeme yapabiliyor. Ödemeler ayrıca e-belediye sistemi üzerinden online bir şekilde de gerçekleşebiliyor.


Emlak vergisini gayrimenkul sahipleri öderken, çevre temizlik vergisini gayrimenkulü kullanan kimseler ödüyor. Örneğin işyerinde kiracı varsa, emlak vergisi işyeri sahibi tarafından çevre temizlik vergisi ise işyeri kiracısı tarafından ödeniyor.


Meskende ise yalnız emlak vergisi ödeniyor, çevre temizlik vergisi su faturası ile otomatik ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor.


Verginin ödenmemesi halinde mükellefin borcuna gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanacak.


20 soruda emlak vergisi!
10 soruda çevre temizlik vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön