27 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeler 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 



Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emlak vergisi ilk taksit ödeme tarihleri tapu sahipleri tarafından da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Paylaşılan detaylara göre senede iki kez ödenen emlak vergisi 1. taksit ödemeleri veznelerden ve e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. 

Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024 ve emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Pek çok tapu sahibini oldukça yakından ilgilendiren emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ayı başı itibarıyla resmen başladı. Verilen detaylara göre mesken sahiplerinin, mesken türüne göre farklı miktarlarda ödeyeceği emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ile ilgili detaylar arama motorlarında sık sık araştırılırken,  konut sahibi olanlar emlak vergisi ödemelerini e-Devlet sistem üzerinden ve belediyeler aracılığıyla yapabiliyor.

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ 2024 NE ZAMAN? 

2024 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart 2024-31 Mayıs 2024 günleri arasında, 2. taksit ödemesi ise Kasım ayı boyunca gerçekleştirilebiliyor.

EMLAK VERGİSİ NE KADAR, KAÇ TL? 

Ödenmesi gerekli olan tutar söz konusu taşınmazın satış esnasında belirlenmiş olan rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Açıklanan detaylara göre konutlardan binde 1, mesken dışı binalardan binde 2, arazilerden binde 1, arsalardan ise; binde 3 oranında emlak vergisi alınıyor.


EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR? 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri hem peşin hem de taksitli bir şekilde yapılabiliyor. Mal sahipleri, TC kimlik numarası ister sicil numarasıyla online bir şekilde ödeme yapabiliyor. Diğer bir taraftan e-devlet üzerinden de pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri de sorgulanıyor.


EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT ÖDEME EKRANI 2024

Söz konusu ödemeler, veznelerin dışında posta çeki, e-belediyeden kredi kartıyla ve bankalara havale-eft ile yapılabiliyor. 

Emlak vergisi ödeme ekranı için tıklayın 

Bakan Özhaseki açıkladı! "Yarısı Bizden Kampanyası"nda merak edilenler!

Tapu sahiplerine son 15 gün uyarısı: Cezası var!

İş Bankası'ndan son 15 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanın hesabına tam  7 bin 500 TL yatırılacak!

 


Geri Dön