29 / 04 / 2024

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2014?

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2014?

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenecek vergiler arasında emlak vergisi yer alıyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2014?



Emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2014?

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenecek vergiler arasında emlak vergisi yer alıyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor.


Emlak vergisinin mükellefi, taşınmaz malın sahini oluyor. Taşınmazın sahibinin olmadığı durumlarda ise vergi mükellefi, taşınmazı sahibi gibi kullanan, ondan faydalanan kimse oluyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın rayiç bedeline, türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. Bilindiği üzere büyükşehir belediyelerinde, diğer belediyelere göre vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi oranları 2014

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Emlak vergisi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Söz konusu gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor.


Ayrıca ödemeler, belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde internet üzerinden de yapılabiliyor.


Emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2014?

Emlak vergisi 1.taksit zamanı: Mart, Nisan ve Mayıs ayları (31 Mayıs'ın haftasonuna denk gelmesi nedeniyle son gün 2 Haziran)


Emlak vergisi 2.taksit zamanı: Kasım ayı.


Çevre temizlik vergisi ödeme! Son gün 2 Haziran!


Geri Dön