27 / 09 / 2024

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri ne zaman? Evi, arsası olanlar için tarih belli oldu! 

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemeleri ne zaman? Evi, arsası olanlar için tarih belli oldu! 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin 2'nci taksit ödeme tarihleri belli oldu. İşte emlak vergisi ile ilgili merak edilenler...




Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ile ilgili araştırmalar hızlandı. Mülk sahipleri, bu seneki emlak vergisinin 2. taksit ödemelerinin hangi tarihlerde gerçekleştireceklerini merak ediyor. 

Emlak vergisi, yılda iki defa ödeniyor. Mülk sahipleri ödemelerini peşin ya da taksitli şekilde yapabiliyor. 

Peki 2024 emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi hangi gün? İşte 2024 emlak vergisi ödeme takvimi...

Emlak vergisi 2 nci taksit ödemeleri ne zaman? Evi, arsası olanlar için tarih belli oldu! 

EMLAK VERGİSİ İKİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN 2024? 

Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri bulunanlar, emlak vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Geçtiğimiz yıl gayrimenkul satın alanların bu sene vergi ödemesi gerekirken; bu yıl alınan gayrimenkullerin ilk emlak vergisi 2025'te ödenecek. 

Yıl içerisinde 2 taksitle ödenen emlak vergisinin 2'nci taksit ödemeleri,  Kasım ayında başlayacak. Söz konusu vergi için ödeme tarihleri 1 Kasım ile 30 Kasım olarak belirlendi. 

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri de 1 Mayıs - 31 Mayıs tarihleri arasında yapılmıştı. 

Emlak vergisi 2 nci taksit ödemeleri ne zaman? Evi, arsası olanlar için tarih belli oldu! 

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR 2024? 

Gayrimenkul sahipleri, emlak vergisi ödemelerini ister TC kimlik numarası ister sicil numarası ile online şekilde gerçekleştirebiliyor. Ayrıca ödemeler, e-Devlet kapısı üzerinden de yapılabiliyor. 

Ayrıca, mülk sahipleri e-devlet üzerinden ve pek çok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri gibi sorgulamalar yapabiliyor. 

Emlak vergisi ödemeleri,  veznelerin yanı sıra posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile yapılabiliyor. 

Emlak vergisi 2 nci taksit ödemeleri ne zaman? Evi, arsası olanlar için tarih belli oldu! 

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF 

Konu ile ilgili olarak aktarılan ayrıntılara göre; brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisinden muaf oluyor. Ayrıca engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de söz konusu bu vergiden muaf tutuluyor. 

Son tarihin 31 Mayıs 2024 olarak açıklandığı emlak vergisinin, gecikmiş ödemelerine üzde 4,5 oranında gecikme zammı uygulanacağı açıklanmıştı. 

Çiftçilerin hesaplarına bugün 2 milyar TL yatıyor! Bakan duyurdu: Hangi tarımsal destek ödemeleri yapılacak? 

ŞOK 21 Eylül 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! ŞOK'a yarın 3D yazıcı geliyor...

Yapı kayıt belgesi iptal edilenler parasını nasıl geri alabilecek? Hangi belgeler isteniyor?


Geri Dön