26 / 10 / 2024

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor! Evi ve arsası olan tapu sahipleri dikkat! 

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor! Evi ve arsası olan tapu sahipleri dikkat! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor. İşte evi ve arsası olan tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili detaylar…




Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için artık son 9 güne girildi. Kasım ayının yaklaşmasıyla, bina, arsa, arazi ya da iş yeri gibi taşınmaz mal varlıklarından alınan vergi için mükellefler emlak vergisi ödemelerinin başlayacağı tarih ile ilgili araştırmalar yaparken, söz konusu vergi için de ödemelerin 1 Kasım tarihinde başlayacağı belirtildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (gib.gov.tr) üzerinden, E-Devlet kapısı ya da EFT/Havale kredi kartı ile yapılacak olan emlak vergisi ödemeleri belirtilen tarihler arasında ödenmesi gerekiyor. Cezai duruma düşmek istemeyen tapu sahipleri de emlak vergisi ödemelerine yoğunlaştı.

2024 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman? sorusu tapu sahiplerinin en çok merak ettiği ve en çok araştırdığı konuların başında geliyor. Yılda iki taksit şeklinde  ödenen emlak vergisi ödemeleri önümüzdeki kasım ayında başlayacak. Açıklanan tarihler arasında emlak vergisi ödeme süreci, internet üzerinden de takip edilebilecek. Emlak vergisine konu olan gayrimenkulün (bina, arsa ya da arazi) değeri takdir komisyonu dediğimiz kanunda belirlenmiş bir komisyon tarafından belirleniyor. Söz konusu bu değer üzerinden de çeşitli oranlarda vergi ödeniyor.

İşte, tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödeme ile ilgili merak edilenler…

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım’da başlıyor! Evi ve arsası olan tapu sahipleri dikkat!  

Evi, iş yeri ve arsası olanların ödemek zorunda olduğu  emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2024 tarihinde tarihinde resmen başlıyor. Taksitle ödeme yapmak isteyenler için başlayan süreç 30 Kasım’da sona eriyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEME VE SORGULAMA EKRANI 2024

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu verginin 1. taksit ödemeleri  mart, nisan ve mayıs aylarında; 2. taksit ödemeleri de Kasım’da yapılıyor. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler söz konusu bu bu işlemleri belediyelerden ya da internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebiliyor.

BELEDİYE EMLAK VERGİSİ ÖDEME EKRANI E-DEVLET'TE YOKSA NE YAPILIR?

Emlak vergisi ödeme işlemleri belediyeler aracılığıyla yapıldığı için ilgili belediyenin E-Devlet entegrasyonunun bulunması gerekli. Söz konusu  bu entegrasyonun olmaması ve belediyenin web sitesi üzerinden ödeme yapılmaması durumunda da belediyeye doğrudan gidilip ödemek yapılması gerekiyor. 

 

Yapı dönüşümü için 584 milyar TL kaynak ayrıldı! Hükümet harekete geçti, dönüşmesi gereken çok bina var!

Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi Meclis'ten geçti!  Konut satışında usulsüzlüklere 6 milyon TL ceza!

Konut ilanlarında yeni dönem başladı! İşte 5 soruda Elektronik İlan Doğrulama Sistemi!


Geri Dön