Sektörel

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?Bu kapsamda vergi borcunu ödemek isteyen vatandaşlar, "Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?" sorularına yanıt arıyor

Vergi borçları e-Devlet üzerinden taksitli ya da belirlenen tarihlerde ödenebiliyor. Bu kapsamda vergi borcunu ödemek isteyen vatandaşlar, "Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?" sorularına yanıt arıyor.

Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman? İşte konyta ilişkin tüm merak edilenler...

Ahaber'de yer alan deteylara göre, "Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?" sorusu gündemdeki yerini aldı. 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit ödemelerinde son gün merak ediliyor. Emlak vergisinin 2023 yılına ait ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başlamıştı. 

İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Bu yıl emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü sona erecek. Borcunu ödemeyen vatandaşlar için gecikme durumunda yüzde 2.5 oranında faiz uygulanacak.

Emlak vergisi peşin ödeyebileceği gibi taksitle ödeyebiliyor. Senede 2 taksitle ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti kasım ayı boyunca ödenebilecek.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR, NERDEN?

İster TC kimlik numarası ister sicil numarası ile vergilere yönelik online ödemeler gerçekleştirilebiliyor. Öte yandan e-devlet üzerinden de birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor. 

Ödemeler ise posta çekinden yanı sıra veznelerden ya da e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile ödenebiliyor.

EMLAK VERGİSİNDE KİMLER MUAF OLDU?

İşte emlak vergisinden muaf olan o kişiler:

-Hiçbir geliri olmayanlar,

-Gaziler,

-Engelliler,

-Şehitler,

-Dul ve yetimler,

-Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutlular.

EYT'LİLER DE EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYECEK!

Muafiyetten faydalanmak isteyenlerin belediyelere başvuruda bulunması gerekiyor. Gelir getirmeyen arsa, işyeri, arazi sahibi olan da indirimli vergi oranından faydalanabiliyor. Konutunu kiraya verip kirada oturan da bu haktan yararlanabiliyor.

Emekli olup sürekli ikâmet edilen tek bir yazlık için vergi verilmiyor. 2023 yılında emekli olan EYT'liler, bu yılki menkul sermaye iradı gelirleri 150 bin TL'yi aşmamak şartıyla gelecek seneden itibaren emlak vergisi muafiyetinden yararlanacak.

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

Bankacılık sektörü kredi hacmi 3 milyar 793 milyon lira azaldı!