27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme süreleri!

Emlak vergisi ödeme süreleri!

Emlak Vergisi Kanunu'na göre iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ödeme süreleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak vergisi ödeme süreleri!

Emlak vergisi ödeyecek kimseler, söz konusu vergiyi iki taksit halinde ödeyebiliyor. 2013 yılı için yapılan düzenlemelere göre emlak vergisine tabi metrekare birim değerleri yüzde 7.80 olarak belirlendi. Emlak vergisi ödeme süreleri ise haberimizin içerisinde yer alıyor.


Ödemeler, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Eğer söz konusu gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor. Emlak vergisi ödeme süreleri;


Emlak vergisi ödeme süreleri..

- 1. taksit ödemeleri; 1 Ocak - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında,

- 2. taksit ödemeleri; 1 Kasım - 30 Kasım 2013 tarihleri arasında ödenebiliyor. Buna göre ilk taksit ödemesi için 17 günlük bir süre bulunuyor.


İsteyenler vergi borcunu iki taksit değil de, tek seferde ödeyebiliyor. Tek seferde yapılacak ödemeler, 1. taksit dönemi içerisinde yapılabiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön