30 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemesi 2014!

Emlak vergisi ödemesi 2014!

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki kimler emlak vergisi mükellefi? Kimler mükellef değil? İşte emlak vergisi ödemesi 2014...



Emlak vergisi ödemesi 2014!

Taşınmaz mal sahiplerinin sahip olduğu gayrimenkuller için devlete vergi ödemesi gerekiyor. Emlak vergi mükellefiyeti taşınmaza sahip olunan seneyi takip eden yıl başlıyor.


Örneğin, 2014 yılında bir konut satın aldığınızı farz edelim. Bu durumda emlak vergisi mükellefiyeti 2015 yılında başlayacak. 2013 yılında emlak satın alanların vergisi ise bu sene başlayacak.


Emlak vergisi 2014 ödemesi..

Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.

Söz konusu gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.


Emlak vergisi 2014 ödeme zamanı:

2014 yılına ait emlak vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan e Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Kimler emlak vergisini ödemez?

Emlak vergisinde tek mesken sahibi olup da geliri olmayanlar için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulamadan aşağıda sıralanan şartları taşıyan kimseler yararlanabiliyor:


200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip;

- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi hesaplama programı!


Geri Dön