Emlak Terimleri

Emlak vergisi oranları! 2017 hesaplama örneği!

Emlak vergisi mükellefleri, taşınmazları için emlak vergisi oranlarını hesaplayarak ödeyecekleri bedeli öğrenebiliyor. İşte emlak vergisi oranları ve 2017 hesaplama örneği..

Emlak vergisi oranları, 1319 sayılı Kanun kapsamında yer alıyor. Kanunen emlak vergisi oranları büyükşehirlerde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:



Emlak vergisi oranları

Normal yörede meskenbinde 1Büyükşehirde meskenbinde 2Normal yörede işyeribinde 2Büyükşehirde işyeribinde 4Normal yörede arsabinde 3Büyükşehirde arsabinde 6Normal yörede arazibinde 1Büyükşehirde arazibinde 2


Yukarıda da görüldüğü üzere emlak vergisi arazi ve meskenler için düşük oranda alınırken, en yüksek arsalarda tahsil ediliyor.  Emlak vergisi bedeli taşınmazın değeri üzerinden türüne göre belirlenen oranların çarpılması ile hesaplanıyor. Emlak vergisi 2017 hesaplama örneği ise şu şekilde sıralanıyor:



Taşınmaz türüMeskenBelediyesiBüyükşehirVergi oranıBinde 2Mesken değeri200 bin TLVergi bedeli400 TL1. taksit200 TL2. taksit200 TL







Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com