01 / 05 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2016!

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2016!

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?



Emlak vergisi son ödeme tarihi 2016!

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Bu vergi her sene gayrimenkul sahibi tarafından ödeniyor.


Kimlerin ne kadar vergi ödeyeceği taşınmazın türüne ve taşınmazın değerine göre belirleniyor. Büyükşehir belediyelerinde bu vergi yüzde 100 zamlı olarak ödeniyor.


Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?


Emlak vergisi için ödemeler Mart ayı itibariyle başladı. İlk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak. 


Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internet de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi oranları 2016

Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.



Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön