30 / 04 / 2024

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev sahiplerinin gündeminde emlak vergisi ödemeleri yar alıyor. Emlak vergisini ödemeyen ev sahipleri son tarihi merak ediyor. Peki emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!



Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri başladı. Emlak vergileri, taşınmazın bulunduğu beeldiye tarafından her sene tahakkuk ettirilen vergi türü olup, ev sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLADI? 

Emlak vergileri her sene iki taksitle olacak şekilde ödeniyor. Emlak vergisinin birinci taksitleri 1 Mart tarihinde başladı. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım'da başlayacak.

EMLAK VERGİSİ BİRİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR? SON TARİH NE ZAMAN? 

Emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs arasında ödenebilecek. Son ödeme tarihini kaçırmak istemeyenlerin bu tarihten önce vergilerini ödemesi gerekiyor.

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!
EMLAK VERGİSİ NEREDEN, NASIL ÖDENİYOR?

Binlerce ev sahibi emlak vergilerinin nereden ve nasıl ödeneceğini araştırıyor. Emlak vergisi ödemek isteyen ev sahipleri, TC kimlik numarası ve sicil numarası ile giriş yaparak online olarak emlak vergileri ödenebiliyor. Ödemeler online olarak ödenmenin yanı sıra veznelerden, posta çeki olarak ve e-belediyeden de ödenebiliyor.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYOR? EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLANLAR KİMLER?

Emlak vergisinden muaf olanlar, vergi ödemek zorunda değil. Bu kişiler hiçbir geliri bulunmayanlar ile gelirleri yalnızca emekli, dul ve yetim aylığından ibaret olanlar, engelliler, gaziler ile şehitlerin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konutlarından emlak vergisi alınmıyor. 

2024 senesinde emekli olanlar ise 2025'ten itibaren söz konusu emlak vergisi muafiyetlerinden faydalanabiliyor. İlk kez emekli olanların emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak için  bağlı bulundukları belediyeye başvuru yapmaları gerekiyor.  Bu kapsamda, “Tek Meskeni Olan Emeklilere, Dul ve Yetimlere Ait Form” doldurulup belediyeye veriliyor. 

Emlak vergisi muafiyeti Nisan 2024! Evi ve arsası olanlar dikkat! Bu belgeleri teslim edenler vergiden muaf oluyor!

Evi, arsası olan emekliler dikkat: Emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

Geri Dön