10 / 10 / 2024

Emlak yatırımcıları rotayı Çekmeköy'e çevirdi!

Emlak yatırımcıları rotayı Çekmeköy'e çevirdi!

Çekmeköy'de kentsel dönüşüm devam ederken yeni Kentsel Tasarım Projeleri, emlak yatırımcılarının rotasını Çekmeköy'e çevirdi.Yeniden yapılacak olan evler ve mahaller Osmanlı ve Selçukluların izlerini taşıyor.




Çekmeköy'de kentsel dönüşüm devam ederken yeni Kentsel Tasarım Projeleri, emlak yatırımcılarının rotasını Çekmeköy'e çevirdi.


Çekmeköy'de kentsel dönüşüm devam ederken yeni Kentsel Tasarım Projeleri, emlak yatırımcılarının rotasını Çekmeköy'e çevirdi. Yeniden yapılacak olan evlerde ve mahaller Osmanlı ve Selçukluların izlerini taşırken, projeler arasında en dikkat çekeni ise, Osmanlılarda sokaklar arası sınırları belirleyen, Selvi ağaçlarının kullanılması oldu.


İlçe olarak kurulduğu günden bu yana yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çeken Çekmeköy'de kentsel dönüşüm devam ediyor. Eğitim, sağlık, spor ve yaşam alanlarındaki yatırımlar için ünlü firmalar için rotasını Çekmeköy'e çevirirken, Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlanan Kentsel Tasarım Projeleri de dönüşüme ayrı bir boyut kazandırdı. Çekmeköy Belediyesi'nin kentsel dönüşüm için tasarladığı projeler, Çekmeköy Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde dönüşümü gerçekleştirecek olan firmalara tanıtıldı.


DÖNÜŞTÜRÜLEN EVLERDE ESKİ TÜRK VE OSMANLI MİMARİSİ UYGULANACAK


Dönüşümü gerçekleştirilen mahaller arasında bulunan Merkez Mahallesi Dere Planları Kentsel Tasarım özellikler arasında 4 katlı, 3 katlı ve 2 katlı binalar eski Türk mimarisinin modernize edilmiş haliyle yapılacak. Vitray detayların bulunduğu evlerde ahşap cephe malzemesi kullanıp, cumbalar olacak. Tasarımı yapılacak olan mahallede dönüşüm ile birlikte Osmanlı döneminde sınırı simgeleyen Selvi ağaçları sokak başlarına konularak sokak sınırları belirlenecek.


Tasarım uygulanacak Alemdağ Saray Caddesi'nde ise tasarım özellikleri arasında binaların tek tip ve 6 katlı olması ve yine cephelerin ahşap kaplamalı olması dikkat çekiyor. Tasarımı yapılacak Alemdağ İlim Caddesi'nde ise huzuru simgeleyen 6 katlı beyaz renkli binalar hakim olacak.


"OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİNE UYGUN KENTSEL TASARIMLAR OLACAK"


Kentsel tasarı projeleri ile ilgili çalışan ekibe teşekkür ettiğini ifade eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz , Alemdağ Bölgesi'nin yeniden yapılanacak olan mahaller arasında olduğunu kaydederek, "Biz istedik ki kentsel tasarımını belediyemizin de içinde olacağı, paydaşları ile beraber paylaşacağı ve bu şehre katma değer katacak güzel çalışmalar olsun. İnanıyorum ki işte buradaki, Çekmeköy'deki aile yapısına, bölgemizin yeşiline doğasına uygun Selçuklu ve Osmanlı mimarilerinden motiflerinde olduğu güzel bir kentsel tasarım çalışması yapıldı. Çocukların bisiklete rahatlıkla binip gezdiği, bahçesinde piknik yapıldığı, komşuların birbirine irtibatını kopartmadığı, bir yere giderken anahtarını rahatlıkla bıraktığı, bir evde cenaze varsa komşuların birbirine koşarak yardım götürdüğü, tarzdaki aile yapılanmasına uygun bir mahalle oluşturalım istedik. Bunu da paydaşlarımızla paylaşıp, onlara bu proje emanetini teslim edeceğiz" dedi.


"ÇEKMEKÖY'DE DİKEY DEĞİL YATAY BÜYÜME İSTİYORUZ"


Kentsel dönüşümü devam eden mahallerdeki kentsel tasarım projeleri ile gelenek ve göreneklerin yaşadığı bir yaşam alanı oluşturulacağını vurgulayan Başkan Poyraz, "Çekmeköy'de dikey değil yatay bir büyüme istiyoruz bu yüzden de bu çalışmaları yapıyoruz. Bununla beraber gelecek olan nesiller, hem ulaşımın rahat olduğu, hem metro ile ulaşımın olduğu 3'üncü köprüden çıkış olan bir yerde oturacak. Yani vatandaş 50 yıl sonra şunu diyebilecek "bir gün bu şehri ilçe olarak kuranlardan Allah razı olsun. Çünkü bize ulaşımı ile rahat güzel bir şehir bıraktılar'. Dedirtebilirsek bu son derece mutlu olacağız" diye konuştu.


ÇEKMEKÖY'DE EMLAK DEĞERLERİ YÜKSELİYOR


Son zamanlarda Çekmeköy'deki emlak değerlerinin yükseldiğini belirten Poyraz, " Ulaşım başta olmak üzere şehrimizin yüzde yüzünün planlı olmasında çok büyük etkisi var. Ulaşımda gerek metronun gerek ise 3'üncü köprünün bölgemizden geçiyor olmasın da, emlak değerinin artışında büyük bir pay var. Gerçekten önemli marka olan firmalarımızın Çekmeköy'de konut yapıyor olmasında da ciddi etkenler var. İnşallah bu durum devam ettiği sürece Çekmeköy'ü paydaşlarımız ile beraber daha iyi noktalara getireceğiz" şeklinde konuştu.


"50 YIL SONRA BİLE OKUL ALANLARINA ARSAMIZ HAZIR"


Çekmeköy'e yapılan yatırımlar sonrası artan nüfus yoğunluğu ile ilgili soruyu cevaplayan Poyraz, "Biz ilçe olduğumuz zaman nüfusumuz 130 binden 250 binlere yaklaştı. Sonuç olarak bu nüfus, bu kentsel tasarım, kentsel dönüşüm gerçekten mimarisi ile insanlarımızın güzelliğine, güzellik katacak bu tasarımlar olduğu sürece nüfusumuz bu oranla artacaktır" dedi.


Çekmeköy'deki Alemdağ başta olmak üzere kentsel tasarımların yapıldığı bölgelerde eğitim için alanlarının ayrıldığını söyleyen Poyraz, "50 yıl sonra bile bir okul alanına ihtiyaç varsa, arsamız hazır. Bu şehri öyle bir planladık ki kendimizin yeniden planladığımız bu şehirde, sağlık ocağına da okula da dini tesis alanlarına da 100 yıl sonra ihtiyaç varsa arsamız o gün bile olacaktır. Nüfus ne olursa olsun burada tasarlanan nüfusa ulaştığımız zaman bile bu anlamda bir sıkıntı çekmeyeceğiz" diye konuştu.


Hedef Halk


Haber Sabah'ta şu şekilde yer aldı


Çekmeköy Belediyesi, bugüne kadar imar izni olmayan yerleşim yerlerindeki dönüşüm için Kentsel Tasarım Projeleri hazırladı. Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi ve bu caddelere çıkan tüm sokakları kapsayan kentsel tasarım projeleriyle; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmalardan peyzaj çalışmalarına, kaldırım ölçülerinden bisiklet yollarına kadar tüm detayların, bölgeye uygun bir şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, kentsel tasarım projeleri ile gelenek ve göreneklerin yaşadığı bir yaşam alanı oluşturulacağını vurguladı. Poyraz, "Yatay bir büyüme hedefliyoruz. Bu yüzden de bu çalışmaları yapıyoruz. Bununla beraber gelecek olan nesiller, hem metro ile ulaşımın olduğu, 3'üncü köprüden çıkış olan bir yerde oturacak. Yani vatandaş 50 yıl sonra şunu diyebilecek 'Bir gün bu şehri ilçe olarak kuranlardan Allah razı olsun. Çünkü bize ulaşımı ile rahat güzel bir şehir bıraktılar'. Dedirtebilirsek bu son derece mutlu olacağız" diye konuştu.


Sabah 


Haber Yeniçağrı'da şöyle yer aldı


3. köprü bağlantısı, 3 ayrı metro hattı planlaması ve ilçe belediyesi tarafından yapılan yatırımlar, Çekmeköy'deki değer artışına hız kazandırdı. Çekmeköy Belediyesi mevcut yerleşim yerleri olan üç bölgenin imar izinlerinin çıkmasının ardından hazırladığı. 

kentsel tasarım projeleri ile bölgenin yeniden yapılanma sürecinde modern zaman estetiği ile tarihe not düşmeyi hedefliyor. 

Çekmeköy Belediyesi, çeşitli nedenlerle bugüne kadar imar izni olmayan yerleşim yerlerindeki dönüşüm için Kentsel Tasarım Projeleri hazırladı. Çekmeköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler; bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı. Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi'ni kapsayan kentsel tasarım projeleriyle; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmalardan peyzaj çalışmalarına kadar tüm detayların, bölgeye uygun bir şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor. 


Yeni Çağrı


Haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı;


Çekmeköy Belediyesi, Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi ve bu caddelere çıkan tüm sokakları kapsayan kentsel tasarım projeleriyle; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmalardan peyzaj çalışmalarına, kaldırım ölçülerinden bisiklet yollarına kadar tüm detayların, bölgeye uygun bir şekilde hayata geçirilmesini hedefliyor.


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, En Son Haber'de yer alan habere göre kentsel tasarım projeleri ile gelenek ve göreneklerin yaşadığı bir yaşam alanı oluşturulacağını vurguladı. Poyraz, "Yatay bir büyüme hedefliyoruz. Bu yüzden de bu çalışmaları yapıyoruz. Bununla beraber gelecek olan nesiller, hem metro ile ulaşımın olduğu, 3'üncü köprüden çıkış olan bir yerde oturacak" diye konuştu.


Yeni Şafak 



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul’da son dönemde emlak sektöründe adından sıkça söz edilen Çekmeköy’deki değer artışı sürüyor.


3. köprü bağlantısı, 3 ayrı metro hattı planı ve Çekmeköy Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar, değer artışını daha da hızlandırdı. Mevcut yerleşim yeri olan üç bölgenin imar izinlerinin çıkmasının ardından Çekmeköy Belediyesi’nin hazırladığı kentsel tasarım projeleri, hem bölgeyi yeniden yapılandırıyor hem de modern zaman estetiği ile tarihe not düşmeyi hedefliyor.

 

Bisiklet yolları bile var

 

Çekmeköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Projelerini; bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçlarına göre hazırladı. Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi ve bu caddelere çıkan tüm sokakları kapsayan projelerde; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmadan peyzaj çalışmalarına, kaldırım ölçülerinden bisiklet yollarına kadar tüm detayların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

 

Nüfus 7 yılda 2’ye katlandı

 

Çekmeköy’de 2009 yılında 130 bin olan nüfus, 2016 yılında 230 bin olarak açıklandı. 17 bin 500 hektarlık alanı ile İstanbul’un yüzölçümü bakımından en büyük ilçeleri arasında yer alan Çekmeköy’de şu anda kullanılabilen, imara açık alan 3 bin 500 hektar. Geriye kalan 14 bin hektarlık alannın tamamı ise orman. 7 yılda, 7 bine yakın inşaat ruhsatı verilen Çekmeköy’de 4 bine yakın ruhsat ise yıkımla birlikte verildi. 7 yılda 35 binin üzerinde daire dönüştü.

 

Kentsel tasarım projeleri

 

- Merkez Mahallesi: Binalar 4 kat, 3 kat ve 2 kat yapılacak. Eski Türk mimarisinin modernize edilmiş hali uygulanacak. Vitray detayları ve cumbalar olacak. Ahşap cephe kaplamaları kullanılacak. Sokak başlarında Osmanlılarda olduğu gibi selvi ağaçları olacak.

 

- Alemdağ Saray Caddesi: Yapılar 6 kat olacak. Bulvar mantığıyla yapılan uygulama, ticaret ve konut olarak karma kullanıma göre dizayn edildi. Cephelerde kısmi ahşap kaplamalar kullanılacak, cepheler pastel renklerle boyanacak.

 

- Alemdağ İlim Caddesi: Beyaz renk hakim olacak. Karma kullanımın esas alındığı yapılar 6 kat olacak. Binalarda bir örnek ferforje kullanılacak.

 

‘Dikey değil, yatay büyüme istiyoruz’

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Değişim devam ettikçe değer artışı da katlanacak” dedi, sözlerine şöyle devam etti: “Projeler hazırlanırken, bölge insanın bizden beklentilerini ve doğal yapıyı esas aldık. Abdülhamit Han’dan, Mehmet Akif’e, Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya kadar bir çok önemli devlet adamına ev sahipliği yapan, Sait Faik Abasıyanık’a kitap yazdıran, filmlerde ve kitaplarda adından söz ettiren ilçemiz için hazırladığımız tasarımlarda; modern yaşama uyum sağlarken, tüm yerel güzellikleri kaybetmemeyi, doğal hayatı ve kültürel değerleri çağın yeniliklerine entegre etmeyi hedefledik. İlçemizde mahalle olgusu yayılıyor ve sosyal hayatımız geniş bir aile olarak sürüyor. Bizim hala anahtarını birbirine veren komşularımız, sokakta oynayan çocuklarımız, cenaze evine yemekle koşan komşularımız, bahçelerde piknik yapabilen ailelerimiz var. Projelerimizde kentin fiziksel yapısının bu değerlere engel olmamasına dikkat ettik. Sadece yapıların değil şehir mobilyaları, sokaklarda park etme ve kaldırım ölçüleri, bisiklet yolu ve bunları çevreleyen binaların yüksekliklerinin uyum içinde olmasına gayret gösterdik. Çekmeköy’de dikey değil yatay bir büyüme istiyoruz bu yüzden de bu çalışmaları yapıyoruz.”  


Vatan




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bölgedeki emlak fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Marka firmaların bölgede konut yapmasının artışı hızlandırdığını söyleyen Poyraz, metro ve 3. Köprü'nün de değer kattığını belirtti. 



Posta



Geri Dön