Kent Haberleri

Emlakçıların bu yaptığına asla inanamayacaksınız! Aldıkları kararla çok şaşırttılar!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da gayriresmi emlakçılar ve ev sahipleri, evleri yüzde 30 ila 40 arasında değişen artışla kiraya vermeye başladı. Konuyla ilgili emlakçılar, ''Fiyat arttıran hiçbir ev sahibinin evini kiralama yapmıyoru7 ve 7

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 ili etkileyen depremlerin ardından, o bölgelerde yaşayanlar farklı kentlere göç etti. Konya'ya göç eden depremzede vatandaşlardan bazıları kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdürmeye başladı. Bunu fırsatçılığa çeviren bazı emlakçılar ve konut sahipleri, evleri yüzde 30 ila 40 oranında değişen fiyat artışıyla depremzedelere kiralamaya başladı.

FİYAT ARTTIRANIN EVİNİ KİRALAMASINA ENGEL

Yaşanan fiyat yükselişlerine tepki gösteren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, odaya kayıtlı hiçbir emlakçının, fiyat artışı gerçekleştiren konut sahiplerinin evini kiralamadığını belirtti. Fiyat artışını gayriresmi emlakçılar ile konut sahiplerinin yaptığını söyleyen Altınay, şöyle konuştu:

İşte detaylar...

“Hem Valilik makamımız hem kaymakamlıklar, muhtarlıklar, Konya Emlakçılar Odası, Ticaret Odamız, elimizden ne geliyorsa el birliğiyle bütün STK'larla her türlü gereken yardımı yapmaya devam ediyoruz. Tabii depremzede vatandaşlarımız moral olarak çökük. Biz bir nebze de olsa morallerinin düzeltilmesi, sıcak ortamda oturabilmelerini sağlamak için gerekeni yapıyoruz. Bu arada konut sahiplerinden destek verenler var. Konya Emlakçılar Odası ve Ticaret Odası üyelerimizden destek olanlar var. İnanın komisyon bile istemiyoruz. Kendi araçlarımızla, depremzede vatandaşlarımızı yerleştirebilmek için her türlü gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Arada art niyetliler insanlar da vardır. Bunlar mutlaka her kesimde olduğu gibi bizim sektörümüzde de bulunuyor. İnsanların kendisinin kiraya vermeye kalktığı yerlerde fiyat aralığı oldukça yüksek istenilen yerler var. Biz Konya Emlakçılar Odası olarak bütün üyelerimizle beraber fiyat arttıran hiçbir konut sahibinin evini kiralama yapmıyoruz. Yapmama kararı aldık. Bunun yanı sıra kira ücreti bile almayan ya da kira bedelinin yarısını talep eden ev sahiplerimizde var.”

FİYATLAR YÜZDE 40 ARTTI

Fiyat artışlarının yüzde 30 ila 40 civarında olduğunun altını çizen Altınay, ''Gayriresmi emlakçılık yapanlar ile art niyetli konut sahipleri sebebiyle, kiralar yüzde 30 ila 40 arasında yükseldi. 5 bin lira olan ev, 7 bin TL’ye, 7 bin TL olan ev 10 bin TL’lere yükseldi. Bahçeli müstakil dubleks ev ya da villa da 20 bin TL’ye kadar ilanın verildiğini görüyoruz. O bölgelerde o evlerde 7 bin liraya kiraya oturuyorlar'' dedi.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Krediyle ev alıp depremde evi yıkılanların durumu ne olacak? Bu habere çok şaşıracaksınız!