28 / 04 / 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı! 10 bin polis alımı yapılacak...

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı! 10 bin polis alımı yapılacak...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 10 bin 102 personel alımı için kadro ihdas ettiğini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararname kapsamında 10 bin polis alımı hakkında önemli bir son dakika açıklaması gerçekleştirildi. İşte haberin detayları...



Emniyet Genel Müdürlüğü, merkez teşkilatına 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü, taşra teşkilatına ise 9 bin 500 polis memuru ile moral eğitim merkezi müdürü ve moral eğitim merkezi müdür yardımcısı kontenjanı ayrıldığı bildirildi. 

Yüz binlerce kişinin merakla beklediği polis alımına ilişkin önemli bir son dakika gelişmesi kaydedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan 10 bin polis alımına dair önemli bir son dakika açıklaması yaptı.

10 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN?

takvim.com.tr'de yer alan detaylara göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklama kapsamında "10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız" diye ifade edildi.

10 BİN POLİS ALIMI KADROLARI

Yapılan açıklama kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin personel alımı kadrosu ihdas edildiği kaydedildi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararname doğrultusunda  merkez teşkilatı için 500 polis memuru, 90 başmüfettiş, 10 merkez emniyet müdürü, taşra teşkilatı için ise 9 bin 500 polis memuru ve moral eğitim merkezi müdürü ile moral eğitim merkezi müdür yardımcısı kontenjanı ayrıldığı açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı! 10 bin polis alımı yapılacak...

POLİS ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Fakat polis alımı başvuru süreciyle ilgili olarak detaylar henüz açıklanmadı. Konu ile ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

EGM 10 BİN PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI MI?

EGM 10 bin personel alımı için başvuru şartları henüz netleşmediği belirtildi. 

POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- T.C. vatandaşı olunması.

- Adayın Lisans, önlisans mezunu yada bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim okullarında mezun olunması.

- KPSS' sınavında, Bakanlık tarafından  belirlenecek olan taban puan veya üzerinde puan almış olma durumu.

- Adayın, şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en düşük yüzde 80'ini almış olmak, (Şehit yada Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 seneleri içerisinde gerçekleşen KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) 

- Adayların, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş ayarlamasında, ayarlamadan önceki yaş dikkate alınmak şartı ile , sınavın yapıldığı senenin 01 Ocak tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

Polis ve bekçi olmak isteyenlere son dakika müjdesi! En az 13 bin 747 lira maaşla hemen alım yapılacak! Sakın kaçırmayın

Polis Özel Harekat nasıl olunur? Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! İşte başvuru detayları

Bekçi olmayı düşünenler varsa elini çabuk tutsun! 3 şehir için başvurular başladı

Polis ve bekçi olmak isteyenlere son dakika müjdesi! En az 13 bin 747 lira maaşla hemen alım yapılacak! Sakın kaçırmayın

Geri Dön