Ekonomi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden flaş ‘promosyon’ açıklaması! İddialar asılsız

EGM, teşkilat mensuplarının maaş promosyonları ile ilgili iddialara yönelik, yazılı bir açıklamada bulundu. İşte detaylar…EGM, yazılı olarak yapmış olduğu açıklamada, "Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), teşkilat mensuplarının maaş promosyonları ile ilgili iddialara yönelik yazılı bir açıklamada bulundu. EGM, yazılı olarak yapmış olduğu açıklamada, "Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb. alımı gibi farklı bir alanlarda kullanımı asla söz konusu değildir" şeklinde açıklamada bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, FETÖ ile aynı dili kullanan ve uzun süredir teşkilata yönelik dezenformasyon faaliyeti oluşturan bazı sosyal medya hesapları tarafından gündeme getirilmeye çalışılan, teşkilata mensup kişilerin, maaş promosyonları ile ilgili asılsız iddialar ile ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu diler getirildi.

PROMOSYON ÖDEMESİNDE % 188 ARTIŞ

Teşkilata mensup personelin, 2022 -  2027 dönemini kapsayan beş yıllık maaş promosyon protokolünün, 18 Mart 2022 tarihinde Türkiye Vakıflar Bankası A. Ş. ile imzalamış olduğu ve promosyon ödemelerinin 104 liradan 300 liraya çıkarak % 188 artış sağlandığı vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Promosyon ihalesine, ilgili mevcut teknik şartnamenin 'bankanın her il merkezinde asgari bir şubesi olacaktır' şartını sağlayan üçü kamu, biri özel olmak üzere toplam dört banka davet edilmiş; Ziraat Bankası katılım sağlamamış, Halkbank teşekkür mektubu göndermiş, İş Bankası 129 lira teklif sunmuş, Vakıfbank ise 225 liralık teklifini daha sonra 300 liraya çıkararak en yüksek teklifi vermiştir.

"ALTI AYRA BİR ARTIŞ ŞARTI GETİRİLDİ"

Tüm taraflar ve yetkililerin dahil olduğu komisyonca, Vakıfbank'ın 300 liralık teklifi, en iyi teklif olarak değerlendirilmiş ve protokolün imzalanmasına teşkilata mensup müteakip personele ödenmeye başlamıştır. Promosyon ödemelerinin, enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir yapılacak memur maaş zammı oranında artırılması şartı bulunmaktadır.

Bu kapsamda Ocak 2023 tarihinde ilk zamlı olan ödeme gerçekleştirilecek ve aylık 300 liralık ödeme memur maaş zammı oranında yükselecektir. Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb, alımı gibi farklı bir alanda kullanımı asla söz konusu bir olay değildir. Maaş protokolü, il emniyet müdürlükleri mevcut protokollerinin süresi bittikçe dahil olabilecek şekilde düzenlenmiştir."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 20 Ağustos 2022 tarihinde saat 13.12'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,23 Türk Lirası, euro 18,30 Türk Lirası, altının gramı ise 1029 Türk Lirası değerinde.

Hem yıl sonu hem de 2023 yılı gram altın fiyatını öğrenin! Bu bilgi hiçbir yerde yok

Son iki yılda rekor kırıldı! Faturalara tam 24 kez zam yansıdı

Kira yardım ücretleri arttı! Milyonlarca insan oh çekecek! İşte kira yardımı almak için aranan şartlar…