07 / 05 / 2024

Emre Arolat ve Joseph Grima, Tasarım Bienali'nin küratörleri!

Emre Arolat ve Joseph Grima, Tasarım Bienali'nin küratörleri!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 13 Ekim 2012 - 16 Aralık 2012 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienalinin eş- küratörleri, Emre Arolat ve Joseph Grima olarak belirlendi



İstanbul Tasarım Bienali tarafından davet edilen iki küratör, İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi ve Londra Tasarım Müzesi Direktörü Deyan Sudjicin önerisi ile belirlenen Kusurluluk (Imperfection) temasını ayrı ayrı yorumlayacak. Emre Arolat ve Joseph Grima, bienal teması çerçevesinde hazırlayacakları bağımsız çalışmalarla iki farklı yaklaşım sunacak. Çalışmaların çerçevesi, 2012 yılı başında duyurulacak.

Mimarlık eğitimini Mimar Sinan Üniversitesinde tamamlayan prestijli mimarlık ödülü Ağahanın sahibi Emre Arolat, 2004 yılında Gonca Paşolar ile birlikte Emre Arolat Architectsi (EAA) kurdu. İstanbul Serbest Mimarlar Derneğinde (ISMD) Başkanlık Üyeliği yapmış ve TMMOB Mimarlar Odası üyesi olan Arolat, atölye çalışmaları koordinatörü ve jüri üyesi olarak pek çok üniversitede de görev aldı. Joseph Grima mimarlık eğitimini Architectural Association, Londrada tamamladıktan sonra uluslararası mimarlık, sanat ve tasarım platformlarında editör, küratör, yazar ve eleştirmen olarak çalıştı. Grima, Venedik Mimarlık Bienali, Shenzhen/Hong Kong Trienali, Londradaki Architectural Association ve Pekindeki Planlama Sergi Salonu gibi mekânlar ve etkinlikler için pek çok yerleştirme tasarladı.

Radikal


Geri Dön