13 / 05 / 2024

Emre Çamlıbel: Beklentilerin ötesini öngörmek gerek!

Emre Çamlıbel: Beklentilerin ötesini öngörmek gerek!

Konut sektörünün vizyonunu çizmek için Yapı-Endüstri Merkezi tarafından ikinci kez İstanbulda düzenlenen Konut Konferansı 2011; konut sektöründe alternatif çözümler, kentsel dönüşüm, A+ konut geliştirme ve toplum odaklı konutlara odaklandı



Konferansta A+ Konut Geliştirme ve Yeni Tüketici Yaklaşımları başlıklı panelin  moderatörlüğünü üstlenen Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel; son yılların yeni tercihi akıllı  ve çevreci evlere yönelik talebi karşılamak için müşteri beklentilerinin ötesini öngörmek gerektiğini açıkladı.

Kentsel dönüşümden sosyal konuta, lüks konutlardan değerleme ve geliştirmeye kadar birçok konunun Sürdürülebilir Büyüme teması ile masaya yatırıldığı Konut Konferansı 2011,   20 Ekim 2011 Perşembe günü, Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlik Salonunda gerçekleştirildi. Konut sektörünün tüm paydaşlarını biraraya getiren, Türkiyenin konut alanına özel konferansında; A+ Konut Geliştirme ve Yeni Tüketici Yaklaşımları panelinin moderatörlüğünü Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel üstlendi.

Panelin açılışında yaptığı konuşmada, şimdiye kadar sektörün ve orta gelir grubunun konut ihtiyaçlarına yönelik önemli adımların atıldığını kaydeden ve son yıllarda markalı konutların ön plana çıkmasıyla A+ konut projeleri üzerine eğilmenin de vaktinin geldiğini belirten Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel; A+ Müşteri segmenti yıllara göre değişkenlik göstermekte. Gayrimenkul sektöründe daha çok üst gelir seviyesine sahip grubun temsil edildiği bir terminoloji olarak kullanılıyor. Son 10 yılda özellikle daha çevreci ve teknoloji odaklı akıllı evler talep görmeye başladı. Bu talebi karşılamak için küresel pazarı sürekli takip ederek, kendimizi yenilemeli ve A+ konut tüketicilerinin profil ve beklentilerini iyi analiz etmeliyiz.  dedi.


Siemens Ev Aletleri Satış Direktörü Haluk Çelebioğlu, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Astay Gayrimenkul Genel Müdürü Atilla Öztürkün konuşmacı olarak katıldığı panelde; yeni tüketici yaklaşımları ekseninde A+ konut pazarının geleceği ve beklentileri farklı açılardan değerlendirildi.

Panelin ardından konuşmacıların üzerinde durduğu noktaları kısaca özetleyen Soyak Holding CEOsu M.Emre Çamlıbel, A+ algısının oluşması için konutların çok pahalı olmasının gerekmediğini; A+ konut projelerinde lokasyonun önemini ve tarifi sürekli güncellenen A+ kavramını yakalamak için müşteri beklentilerini devamlı takip ederek karşılamak gerektiğini vurgulayarak paneli sonlandırdı.


Geri Dön