Kentsel Dönüşüm

Emre Çamlıbel: Yeşil tadilatla hızlı ve daha ucuza dönüşüm yapılabilir!

Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel Milliyet Gazetesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 3 Haziranda İzmir Svvissotel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesinde 'Yüksekten Uçanlar' paneline konuşmacı olarak katıldı...

Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel Milliyet Gazetesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 3 Haziranda İzmir Swissotel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesinde 'Yüksekten Uçanlar' paneline konuşmacı olarak katıldı. Çamlıbel, kamuoyunda kentsel dönüşümün saedece gecekondu bölgelerinin dönüşmesi olarak algılanmasının değişmesi gerektiğini belirtti. Soyak Holding CEO'su Dr. M. 

Emre Çamlıbel konuşmasında ayrıca yüksek binalardan da korkulmaması gerektiğini vurguladı. 


Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel 3 Haziıan'da İzmir Svvissotel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesinde 'Yüksekten Uçanlar' paneline konuşmacı olarak katıldı. CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldınm'ın yönettiği panele Çamlıbel'in yanı sıra Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özgiimüş, Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay da konuşmacı olarak katıldılar. 


Zirveye destek verenler arasında yer alan Soyak Holding'in CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, konuşmasında kentsel dönüşümün kamuoyunda aydınlığa kavuşturulması gereken yönlerine yer verdi. Çamlıbel, ülkemiz için kentsel dönüşüm çalışmalarının ana unsurunun deprem gerçeği olduğunun daha fazla vurgulanması gerektiğinin de altını çizdi. Çamlıbel, kentsel dönüşümün sadece dar gelirlilere ve gecekondu bölgelerine yönelik değil, ofis, AVM, kamu, konut, sanayi, sağlık vb. tüm gelir seviyelerini ve tüm binaları kapsayan bir mesele olduğunu ve ana amacının kalite arttırma veya artan arsa değerlerinden ekonomik değer yaratma veya sosyal kalkınma değil, depremden korunma amaçlı sağlam binalar edinmektir diye açıkladı. Bu diğer unsurların ise çok önemli ama depremden sonra gelen hedefler olduğunu vurguladı. 


Çamlıbel aydınlatılması gereken diğer bir noktanın kentsel dönüşüm konusunu düzenleyen 5393 ve 6306 sayılı yasalarla ilgili olduğunu söyledi. Dr. Çamlıbel, "Oluşan ana kanının yasalarda imar artışı hedefi/öngöriisii açık bir şekilde ve ana hedef olarak yer almamaktadır. Ancak kamu bütçesi bu büyüklükte ve memleket ölçeğinde bir dönüşümü kaldıramayacağı için, mecburen bazı lokasyonlarda arsanın değer/imar artışından yararlanılmazsa, dönüşümün finansmanı zor olacaktır. Ayrıca kent merkezlerinde (ulaşım ve sosyal paylaşım imkanları) yoğunluk olmalı. Bu, kentsel yaşam ve sürdürülebilirlik verimliliğini artırır. Yüksek binalardan korkmayalım çünkü yüksek binalar günümüzün kentleri için gereklidir." 


Ticaret Gazetesi