Ekonomi

Emtia piyasasında sert düşüşler hakim: Altın, gümüş, petrol, buğday, mısır fiyatlarında son dakika!

Emtia piyasasındaki son durum sıklıkla araştırılıyor. Peki emtia piyasasında geçtiğimiz hafta neler oldu? Altın, gümüş, petrol, buğday, mısır fiyatlarında son dakika! Söz konusu satış baskısı, talebe ilişkin endişelerin de yükseldiğini ortaya koyuyor

Emtia piyasasında geçtiğimiz hafta sert düşüşler yaşandı. Söz konusu satış baskısı, talebe ilişkin endişelerin de yükseldiğini ortaya koyuyor. 

ABD'de devam eden borç limiti krizi, resesyon endişeleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizliklerin sürmesi ve dolara olan talebin artması, geçtiğimiz hafta emtia piyasasında satış baskısına sebep olan önemli faktörlerden oldu. 

ABD'de, federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşarak nakit sıkıntısı çekmesine bir aydan az süre kalırken, Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, konuyla ilgili konuştu ve "ABD'nin temerrüde düşmesi halinde bu durumun sadece ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı" diyerek uyarıda bulundu. 

AFAD resmen açıkladı: Depremden etkilenen 11 ilde 117 tahliye ve başvuru noktası belirlendi! 

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Emeklilere Temmuz'da ne kadar zam gelecek? 8 bin, 9 bin, 10 bin TL maaş alanlar dikkat! Zamlı maaşlar tek tek hesaplandı