Altın & Gümüş

En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Ne altın ne dolar! Elinde 1 tane bile olan havalara uçacak! Hazır olun!

2022 yılının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Ne altın ne de dolar elinde 1 tane bile bu yatırım aracı olan havalara uçacak!  Ne altın ne de dolar

Yatırımcılar yatırımlarını altın ve dolar gibi güvenli limanlara yaparken, 2022'nin asıl kazandıranı belli oldu. Ne altın ne de dolar... Elinde bir tane bile bundan olan havalara uçacak!
 

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI!

Gümüş, son zamanlarda en gözde yatırım aracı oldu. 2022 yılında yüzde 45'lik bir kazanç sağlayan gümüş, yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı.

Pandemi dönemiyle atağa geçen gümüş fiyatları Fed'in politika adımları ile yükselişine ara verirken, geçen sene altının rakibi oldu.

Gümüşün gramı 2022 yılına 9 lira 92 kuruş ile başlarken, 2022'yi 14 lira 35 kuruş seviyesinden kapattı. Böylece 2022 yılını yüzde 45'lik kazançla kapattı.  Altın yatırımcısı ise geçen sene yüzde 43'lük getiri sağladı. Böylece gümüş yatırımcısı altın yatırımcısından daha çok kazamış oldu.

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, gümüşün altına oranla tıp, teknoloji, sanayi gibi alanlarda daha çok talep gördüğünü belirtti.

Peki gümüş fiyatları yükselecek mi? Gümüş fiyatları ne kadar olacak? 

YATIRIMCILAR HAVALARA UÇACAK!

Gümüşe yatırım yapan yatırımcılar 2022 yılından en karşı çıkanlar oldu. Peki gümüş fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Gümüş fiyatları 2023 yılına da rekor seviyelerle başladı. Gram fiyatı son 6 günde en yüksek 14 lira 77 kuruş seviyesine ulaştı. Dün ise serbest piyasada 14 lira 65 kuruşa kadar yükseldi. 

İslam Memiş, gümüşte bu yükselişin devam edeceğini söyledi. Memiş: "2023 yılında gümüşün yine geçen yıla kıyasla yüzde 50 civarında bir getiri sağlama olasılığı çok yüksek."

Gümüş, fiziki olarak kuyumculardan alınabildiği gibi bankalar aracılığıyla da elde edilebiliyor.'' ifadelerine yer verdi. Memiş, yılın 12 aylık sürecinde gümüşün performansının biraz daha hızlı olabildiğini fakat satmak için biraz daha beklenmesi gerektiğini söyledi.

GÜMÜŞ NE KADAR OLDU? 7 OCAK 2023

7 Ocak 2023 gümüş ne kadar oldu? Bugün gümüş kaç lira? 1 gram gümüş ne kadar? 

Gümüş fiyatları bugün güne yükselişle başladı. Ons gümüş 23,86 dolardan işlem görüyor. Gümüşün gram fiyatı 14,31 lira, satış fiyatı ise 14,83 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatları füze gibi uçtu! 1 gram altın ne kadar oldu? Bakan bir daha bakıyor! Son dakika altın fiyatları

Doların geleceği en dip ve en yüksek rakam aynı anda verildi! Görenlerin aklı çıkacak! Dolar tam olarak bu kadar olacak!

Euro 30 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Elinde euro olanlar hemen baksın!