28 / 04 / 2024

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

En çok kiralık ev aranan ilçeler mega kent İstanbul'da Bahçelievler, Pendik, Beylikdüzü, başkent Ankara'da Etimesgut, Çankaya, Keçiören, Egenin incisi İzmir'de ise Karşıyaka, Buca, Bornova oldu.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası başlayan normalleşme sürecinin etkisiyle kiralık ev talepleri arttı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Zingat, en çok kiralık ev talep edilen ilçeleri açıkladı.

Zingat tarafından yapılan açıklamada, ücretsiz hizmet sunan Zingat Bana Ev Bul'a Ocak-Temmuz 2021 tarihlerinde gelen taleplerle, mega kent İstanbul, başkent  Ankara  ve Egenin incisi İzmir’de en çok kiralık ev aranan ilçeler açıklandı.

Zingat tarafından açıklanan verilere göre, en çok kiralık ev aranan ilçeler mega kent İstanbul'da Bahçelievler,  Pendik, Beylikdüzü, başkent Ankara'da Etimesgut, Çankaya, Keçiören, Egenin incisi İzmir'de ise Karşıyaka, Buca, Bornova şeklinde oldu.

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

Konut fiyatları artacak mı?

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Zingat İş Geliştirme Direktörü Özge Günay Murat, 2020 Haziran-Temmuz döneminde Zingat Bana Ev Bul taleplerindeki satılık ve kiralık ev talep oranlarının, yüzde 60 satılık, yüzde 40 kiralık olduğunu belirtti.

2021 yılının aynı döneminde taleplerin yüzde 75 kiralık ve yüzde 25 satılık şeklinde olduğunu söyleyen Özge Günay Murat, şöyle konuştu:

"2020'de düşük konut kredisi kampanyası ile hem ilk satışlar hem de ikinci el konut satışları için çok yüksek adetlerde satış gerçekleşmiş, talebin yükselmesiyle konut fiyatları da artarken stoklarda erime yaşanmıştı. Yeni konut üretimine baktığımızda da kiralık fiyatlarının, satılık konut fiyatları gibi çok yükseldiği il ve ilçelerde eskisine göre son iki yıldır yoğun olmadığını gözlemledik. Yükselen talepte bir değişiklik olmadı. Türkiye'de ev arama siteleri arasında benzersiz Zingat Bana Ev Bul hizmetimiz sayesinde biz de her gün binlerce talep sahibi kullanıcımızı doğru emlak danışmanlarıyla buluşturarak, en kısa zamanda aranılan konutun bulunmasına uçtan uca destek oluyoruz.

En çok kiralık ev aranan ilçeler!

Öngörüler önümüzdeki dönemlerde de yeni stok artışının olmadığı ilçelerde satılık ve kiralık fiyatlarının artışına devam etmesi yönünde. Fiyatların çok arttığı ilçelerde yaşamı sürdürmek isteyenler açısından satın almak için doğru zaman. Veriler bize talep edilen evlerde oda sayısı isteğinin arttığı gösteriyor. Ayrıca, konu fiyat avantajı sağlayan yakın ilçeler arasında veya büyükşehirlerden alternatif şehirlere taşınmaların belli bir ritme kavuştuğu ortaya çıkıyor."

Kiralık ev fiyatları uçtu!


Geri Dön