Otomobil

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

Geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Sıfır araç hayal olunca ayak yerden kesildi! Yeni bir araç sahibi olmak isteyenler için sıfır otomobile ulaşmak çok zor. Hal böyle olunca geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldığı verilere yansıdı. İşte merak edilen haberin detayları… Bu yüzden ikinci el araçlara talep tedarik sorunlarının da etkisiyle sert yükseliş gördü

Sıfır araca ulaşmak artık hayalden öteye geçemeyince tüketici elindekiyle ayağını yerden kesmek istedi. Bu yüzden ikinci el araçlara talep tedarik sorunlarının da etkisiyle sert yükseliş gördü. TÜİK de bu gerçeği ortaya koydu. 2022’de bir önceki yıla göre, en çok 21 yaş ve üstü araçların devrinin yapıldığı verilerle ortaya çıktı. Neredeyse 0-5 yaş araçlarla aynı adette el değiştiren 21 yaş ve üstü modeller 2021’e göre yüzde 21 artış gösterdi.

 

TALEP ESKİ MODELLERE KAYIYOR

Artan kur baskısı ve bununla birlikte gelen demode vergi sistemi sıfır araçların fiyatını daha da ulaşılamaz hale getirince piyasa iyice çıkmaza girdi. Bugün en ucuz sıfır otomobilin fiyatı neredeyse yarım milyon liraya yaklaşmışken, talep gittikçe daha eski modellere kaymaya devam ediyor.

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

ARAÇ YAŞLARI ARTIŞ GÖSTERİYOR

Karar gazetesinde yer alan habere göre, aynı zamanda tedarik problemlerinin hala sona ermemesi sıfıra ulaşımı güçleştirince beklemek istemeyen tüketici tercihini ikinci elden yana kullanıyor. Bunun en büyük nedenleri arasında TL’nin hızla değer kaybetmesi de etkili. Araçlar artık gittikçe tam bir yatırım modeli haline döndü. Arsa ve konut gibi taşınmazlara ulaşamayanlar da tercihlerini dört tekerden yana kullanıyor. Eldeki imkanlar talebi ikinci ele kaydırdıkça araçların yaşları da artış gösteriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2022’de araç parkının yaşı 0,3 artarak 14,8’e dayandı. TÜİK verilerine baktığımızda el değiştiren taşıtların yaş ortalamaları da hayli yüksek. 2022 yılında devri yapılan 9 milyon 563 bin 925 aracın ortalama yaşı 13,2 olarak TÜİK kayıtlarına yansıdı.

Hisar Emlak Müdürlüğü duyurdu! 30 bin TL teminatla 190 bin TL’ye araba sahibi olabilirsiniz!

Araba alamayanlar ona akın etti! Kimse yüzüne bakmıyordu, şimdi herkes yatırımını ona yapıyor!

Hyundai Kona Elektrik 2023 fiyatı belli oldu! İşte Hyundai Kona Elektrik 20 Ocak 2023 fiyat listesi…