30 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

Ocak ayı resmen zam ayı olacak. Milyonlarca emekli, dört gözle yeni yılda maaşlarına yapılacak zam oranını araştırıyor. Peki en düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? İşte o hesaplar...



Milyonlarca emekli, dört gözle Ocak ayında maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Emekliler, yeni yılda maaşlarının kaç lira olacağı ile ilgili hesaplamaları yakından takip ediyor. 

Türkiye’de sayıları 15.6 milyona ulaşan, yaklaşık 6 milyonunun ise 7 bin 500 TL ile geçinen emekliler için  yeni yıl maaş zammı tablosu yavaş yavaş oluşmaya başladı. 

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN 469 TL

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; zammın aralık ayı enflasyon rakamından sonra açıklanmasına rağmen geride kalan 5 aylık enflasyon verisi yeni yılın zam oranını kesinleştiriyor. 

Bu çerçevede, Ocak ayında yapılacak zammın SSK ve Bağ-Kur emeklisi için yüzde 39.59 oranında olması öngörülüyor. 

Zammın yüzde 39.59’da kalması durumunda, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı 10 bin 469 TL olacak. Bu durumda, emeklilerin maaşları Türk-İş’in verilerine göre kasımda 18 bin 239 lira olarak açıklanan açlık sınırının altında kalacak. 

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

MEMUR MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK? 

Emeklilerin yanı sıra milyonlarca memur da Ocak ayını bekliyor. Memur maaş zam oranı da yavaş yavaş kesinleşiyor. 

Emekli maaş zammı için enflasyon rakamları belirleyici oluyor. Bu kapsamda, Temmuz-Kasım aylarını kapsayan 5 ayda enflasyon yüzde 33.66 olarak belirlendi. 

Finansal Kurumlar Birliği’nin Ekonomik Görünüm Beklenti Anketi’nde, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi ortalama yüzde 67.19 şeklinde açıklandı. Söz konusu beklenti senenin ikinci yarısında enflasyonun yüzde 39.59 şeklinde olacağını göstteriyor. 

Bu çerçevede ocak ayı zammının SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 39.59, memur ve diğer emekliler için de yüzde 51.44 olması öngörülüyor. 

Tüm bunların yanı sıra çalışan emekliler için 5 bin TL'lik ikramiyenin ne zaman yatacağı da merak ediliyor. Bir defa olacak şekilde verecek ikramiyenin, meclisten geçmesinden sonraki haftada hesaplara yatırılması bekleniyor. Çalışan emeklilere ödeme yapılması halinde ilave maliyet de 23 milyar TL olacak.

Ocak ayı asgari ücretli çalışanlar için de zam ayı olacak. İlki geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen asgari ücret toplantısının ikincisi 18 Aralık Pazartesi günü saat 13.30'da düzenlenecek. Milyonlarca çalışan bu toplantıdan çıkacak zam kararını merakla bekliyor. 

Kiralar yüzde 25 düştü!

'İstanbul'da konut arzı artacak!'

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?


Geri Dön