Kesintiler

En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Emekli Ocak zammında şok! Şimdi bu rakamlara bakın!

Ocak ayına sayılı günler kala maaş zamları sık sık gündem oluyor. Enflasyon rakamlarının belli olmasından sonra emekli maaşı da netleşecek. En düşük emekli maaşı resmen hesaplandı. Emekli maaşı Ocak zammıyla kaç TL olacak? Hemen bakın! Emekliler Ocak zammını iple çekiyor

Emekli zammı için milyonların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Emekliler Ocak zammını iple çekiyor. Enflasyonun artması nedeniyle güzel bir zam oranı bekleyen milyonlarca emekli "Emekli zammı açıklandı mı? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, enflasyon rakamlarıyla netleşecek olan zam oranına ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Uzmanlar bir bir tahminlerini açıklarken, Merkez Bankası'nın merakla beklenen yıl sonu enflasyon anketinin sonuçları da açıklandı. 

Merkez Bankası, 41 katılımcıyla gerçekleştirdiği kasım ayına ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi"nin sonuçlarını yayımladı. Buna göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68,06 olarak belirtildi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2023 Ocak emekli zammı için tüm dikkatler TÜİK tarafından açıklanacak Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerine odaklandı.  

En düşük emekli maaşı resmen hesaplandı. Emekli maaşı Ocak zammıyla kaç TL olacak? Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Milliyet'te yer alan habere göre; Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, emekli zammı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Muhammet Bayram, en düşük maaş alan SSK emeklilerinin temmuz ayı itibarıyla 3 bin 500 lira aldığı göz önünde bulundurulduğunda maaşlarınn şu şekilde değişebileceğini aktardı: 

Yüzde 20 artış olması durumunda 4 bin 200 Türk Lirası,

Yüzde 25 artış yaşanırsa 4 bin 375 Türk Lirası,

Yüzde 30 yükseliş olursa 4 bin 550 Türk Lirası,

Yüzde 35 artış yapılırsa 4 bin 725 Türk Lirası,

Yüzde 40 artış yaşanırsa 4 bin 900 Türk Lirası.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

En düşük emekli maaşı uygulaması Tarım ve esnaf BAĞ-KUR emeklileri için geçerli oluyor. Bir önceki en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL’den 3 bin 500 liraya yükseltilmişti. 

Çeşitli sendikaların en düşük maaşın asgari ücrete çıkarılması ile ilgili talepleri bulunuyor. Fakat bir önceki artış enflasyon farkı kadar gerçekleşti. 

Yine en düşük emekli maaşının enflasyon farkı kadar olacağı öngörülüyor. 

Emekli dul ve yetim aylıkları asgari ücretin seviyesi dikkate alınarak hesaplanıyor. Bununla beraber yaşlılık aylığı da aynı şekilde hesaplanıyor. Asgari ücretteki yükseliş bu tutarları da etkileyecek. 

Başvuran emekliler İş Bankası'ndan 7 bin 500 TL geri ödemesiz para alacak! Sakın kaçırmayın...

Memur ve memur emeklisine Ocak 2023'te ne kadar zam yapılacak? En düşük memur maaşı kaç TL olacak? Hemen bu hesaba bakın

Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk Bileşeni ödemleri ne kadar? 12 ay sürecek desteği kimler alacak?