Kent Haberleri

En düşük emekli maaşı peş peşe açıklandı! 5 bin 500 TL maaşı duyan emeklinin ağzı resmen kulaklarına vardı! Hemen bakın!

En düşük emekli maaşı peş peşe açıklandı... 5 bin 500 TL maaşı duyan emeklinin ağzı resmen kulaklarına vardı... Hemen bakın...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını duyurdu

Milyonlarca memur, memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına 2023'te yapılacak olan zam oranıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 25 olarak açıklanan memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını duyurdu.

En düşük emekli maaşı peş peşe açıklandı... 5 bin 500 TL maaşı duyan emeklinin ağzı resmen kulaklarına vardı... Hemen bakın...

NTV'de yer alan habere göre, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen enflasyon verisinin açıklanmasıyla, memur ve emeklilerin alacağı zam oranları da resmen belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulan yılın son enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli zammı için kritik olan 6 aylık enflasyonları da belli oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonun aralıkta TÜFE'de yüzde 1,18 arttığını, 2022 yılının tamamında yüzde 64,27 olarak gerçekleştiğini duyurdu.Son 6 aylık enflasyon yüzde 15,40 şeklinde oldu.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her sene iki defa toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi  6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranları da 6 aylık enflasyona göre belirleniyor.

En düşük emekli maaşı peş peşe açıklandı... 5 bin 500 TL maaşı duyan emeklinin ağzı resmen kulaklarına vardı... Hemen bakın...

ZAM ORANI 2023 NE KADAR?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, memur ve memur emeklileri Ocak ayında yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylelikle memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam almaya hak kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yüzde 15,40 zam alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilerin refah payı eklenerek yüzde 25 zam alacağını duyurmuştu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında rakamı yüzde 30'a çıkardı.

5 BİN 500 TL MAAŞI DUYAN EMEKLİNİN RESMEN AĞZI KULAKLARINA VARDI

SSK 2000 sonrası şu anki maaş: 3 bin 500 Türk Lirası
Zamlı maaş: 5 bin 500 Türk Lirası

SSK 2000 öncesi şu anki maaş: 4 bin 867 Türk Lirası
Zamlı maaş: 6 bin 327 Türk Lirası

Bağ-Kur tarım şu anki maaş: 3 bin 500 Türk Lirası
Zamlı maaş: 5 bin 500 Türk Lirası

Bağ-Kur esnaf şu anki maaş: 4 bin 196 Türk Lirası
Zamlı maaş: 5 bin 500 Türk Lirası
 

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine son dakika ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyanların resmen ayağı yerden kesildi!

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine resmen soğuk duş! Peş peşe açıklandı, duyan emeklinin içi yandı! Hemen bakın!

SSK ve BağKur emeklilerinin 2023 Ocak zammı az önce tek tek hesaplandı! En düşük maaşları duyan resmen zil takıp oynadı!