17 / 07 / 2024

En düşük emekli maaşına 2 bin TL'lik iyileştirmede son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın! Çalışmalar tamamlandı!

En düşük emekli maaşına 2 bin TL'lik iyileştirmede son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın! Çalışmalar tamamlandı!

En düşük emekli maaşına 2 bin TL'lik iyileştirmede son karar aşamasına gelindi. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek. İşte ayrıntılar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığında yapılacak toplantının emekli maaşları ile ilgili olduğu gündeme gelmişti. En düşük emekli aylığı alanların maaşlarına 2 bin lira civarında ilave iyileştirme uygulanmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığı ve karar aşamasında olunduğu ifade edildi.

 Ekonomimcom'a bilgi aktaran kaynaklar, toplantının çeşitli kanun değişiklikleri, kurumların diğer idari işleri gibi genel ülke yönetimine ilişkin konuların ele alındığı benzer onlarca toplantıdan biri olduğuna dikkat çektiler. 

Aynı kaynaklar, emekli maaşlarıyla ilgili çalıma ve görüş alış-verişine dayalı toplantılarda sona gelindiğinin ve karar aşamasında olunduğunun altını çizdi. 

En düşük emekli maaşına 2 bin TL lik iyileştirmede son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ın! Çalışmalar tamamlandı!

SON KARAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

En düşük emekli maaşlarına ek artış yapılmasına ilişkin son kararın Cuma günü Türkiye’ye dönecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği ifade ediliyor. 

Rakamın kesinleşmesinin ardından, tasarruf paketiyle ilgili kanun teklifine bir madde eklenerek artışın uygulanabileceğine dikkat çekiliyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da olduğu için Cevdet Yılmaz Başkanlığındaki toplantıya katılım gösteremeyecek. Toplantının tasarruf tedbirleri düzenlemesi ve bu çerçevede kamuya alınacak personelle ilgili olduğu aktarılıyor. 

Kaynaklar, emekli aylıklarının artırılmasıyla ilgili seçeneklerin etki analizi üzerinde de çalışmaların devam ettiğine, alternatiflerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağına vurgu yaptılar.

En düşük emekli maaşına 2 bin TL lik iyileştirmede son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan ın! Çalışmalar tamamlandı!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

NTV'de yer alan habere göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zamlı maaşlarını alacak. Fakat kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile hala ödenen 10 bin TL'den düşük olacak emekliler bulunuyor.

Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. Bu rakam Meclis'teki çalışmalarda kesinleşecek.  

Yapılan hesaplamaya göre, 1 milyon 780 bin emeklinin kök maaşı yüzde 24,73'lük zamma rağmen 10 bin TL'nin altında kalacak. Yaklaşık 1,8 milyon emekli temmuz ayı zammına rağmen eğer ilave bir düzenleme yapılmazsa yılbaşından bu yana aldığı tutarda maaş almaya devam edecek. En düşük emekli maaşının yeniden belirlenmesi için kanun teklifi gerekiyor. AK Parti kurmaylarının çalışmaya kısa süre içerisinde son şeklini vermesi bekleniyor.

Kira kontratı nasıl hazırlanır 2024? Bu detaya dikkat!

Emre Özpeynirci: Otomotivde çarşı iyice karışacak! Otomobil piyasasını neler bekliyor?

Kayseri ve Aydın'da 200 bin TL'den başlayan fiyatlarla 19 adet arsa ve arazi satılıyor! 


Geri Dön