Ekonomi

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Hükümet Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve memur maaşlarının 3600 ek gösterge düzenlemesini içeren torba kanun teklifini gündemine aldı. Teklife göre en düşük emekli maaşına zam yapılacak. İşte detaylar...Şimdiye kadar emeklilerin en düşük maaşı 2 bin 500 liraydı

En düşük emekli maaşının taban limiti artırılıyor. Şimdiye kadar emeklilerin en düşük maaşı 2 bin 500 liraydı. Söz konusu maaşların alt limiti artacak. Düzenlemenin Kurban Bayramı öncesi yasalaşması bekleniyor. Söz konusu yasa TBMM'den çıktıktan sonra emeklilerin Temmuz maaşları zamlı olarak yatacak. Öte yandan hükümetin zirvesi Beştepe'de önceki gün biraraya gelerek asgari ücrete ek zam, memur zamları düzenlemelerini görüştü. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan memurların zamlı maaşlarının 8 Temmuz'da hesaplarına yatırılacağını açıklamıştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3 BİN LİRA 

AK Parti, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu.

Teklifin kapsamında 3600 ek gösterge düzenlemelerini de bulunuyor. Teklife göre, en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkarılacak. Öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek.

TÜM MEMURLARIN EK GÖSTERGELERİNE 600 PUAN 

Teklife göre, mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı kadrolarında bulunan personelin görev aylıklarında iyileştirme yapılması öngörüldü. Buna göre; merkezde görevli valiler, Kurul Başkanı, Genel Müdür, Strateji Geliştirme Başkanı ile bu görevleri yürüten merkezde görevli valiler ile Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları, birinci sınıf olup 1. derecenin 4. kademesinden aylık alanların ek ödemeleri için oranlar artırılacak. İl Valisi için belirlenen tazminat göstergesi de 12500 rakamının eklenmesiyle uygulanacak.

Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolar esas alınarak emekli aylığı veya adi malüllük aylığı ödenen polis memurlarından, lise ve dengi öğrenime sahip olup, emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay 1200 TL tutarında ilave ödeme yapılacak.

Teklife göre, tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenmesi öngörülüyor. Buna göre, öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek.

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Emekli maaş zammı memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı çalışması TBMM'de...

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

TBMM'de Nureddin Nebatiye 'Rekor kırıyoruz' tepkisi: Enflasyonda rekor kırıyoruz

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam yapılacak ama bu detay herkesin dikkatini çekiyor

Motorine bayramda dev indirim geliyor! Fiyat indirimi pompaya yansıyacak işte motorinde oluşan indirimli fiyat

Benzinli ve dizel otomobil satış yasağına Almanya'dan veto! 5 ülke daha karşı çıktı

Yüksek akaryakıt fiyatları otomobil piyasasını vurdu! Rakamlar düştü

Asgari ücrete ek zam konusunun görüşüleceği son tarih belli oldu! Artış yüzde 40 açıklanmıştı

BDDK'nın kredi adımı sonrasında şirketlerin dolar stratejisi nasıl olacak? Dövizin çıkışı sürecek!

Dolarda kıyamet tarihi açıklamasından sonra TÜSİAD'dan 'patlama' uyarısı

Societe Generale Merkez Bankası'nın faiz politikasını açıkladı: Mümkün olduğu kadar direnecek