30 / 04 / 2024

En düşük emekli ve memur maaş zammını tek tek hesaplayarak açıkladı! Zam kesin dedi, tarih verdi! 49,46'lık ZAM KAPIDA..

En düşük emekli ve memur maaş zammını tek tek hesaplayarak açıkladı! Zam kesin dedi, tarih verdi! 49,46'lık ZAM KAPIDA..

Emeli ve memurların maaş zamlarında geri sayım başladı. Gözler 1 Ekim'de Meclis'e çevrilecek. Emekli ve memurların merakla beklediği zammın detaylarını SGK Uzmanı Emin Yılmaz değerlendirdi.



Emekli ve memur maaş zammında son dakika gelişmesi. Emeklilerin ve memurun heyecanla takip ettiği maaş zammıyla ilgili yeni düzenleme için geri sayım start aldı.

Bu kapsamda milyonların gözü  Ekim ayında açılacak olan Meclis'e çevrilirken, memur ve emekli maaşlara ne kadar zam yapılacağı araştırılıyor. Yüzde 37,76 ve yüzde 49,46'lık zam oranlarının konuşulduğu belirtilirken, SGK Uzmanı Emin Yılmaz yeni zamlı maaşları peş peşe hesapladı, tek tek açıkladı. 

ZAMLI MAAŞLAR İÇİN OCAK AYINI İŞARET ETTİ

Milyonların maaşını kapsayan emekli ve memur maaşlarına zam düzenlemesiyle ilgili geri sayım resmen başladı. Son olarak dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasının ardından yeni memur ve emekli maaşları için hesaplamalar yapılmaya başlanırken, SGK Uzmanı Emin Yılmaz "Ocak ayından itibaren kesin olarak alacaklar" açıklamasını yaptı. Yeni maaşları tek tek hesaplayan Yılmaz, ara zam ve Cumhuriyet ikramiyesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Mynet'te yer alan detaylara göre Sözcü TV yayınında konuşan SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emekliler için yüzde 19,44'lük zam kesin diyebiliriz diye ifade ederek bunun üzeri için hedef enflasyona göre bazı tahminlerde de bulunabiliyoruz şeklinde konuştu.

EMEKLİ VATANDAŞLAR İÇİN YÜZDE 37,76'LIK ZAM

Yıllık enflasyonun sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yüzde 65 olarak tahmin edildiğini açıkladığını anımsatan Yılmaz, "Bunun üzerinden bir hesaplama yaptığımız taktirde yüzde 37,76'lık bir zammı SSK, Bağ-Kur emeklisi Ocak ayından itibaren kesin olarak alacak diyebiliriz" dedi.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, maaş zamlarına ilişkin işte şunları söyledi:

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN 332 LİRA OLACAK

En düşük maaş olan SSK, Bağ-Kur emeklisinde 7 bin 500 Türk Lirası olan maaşların 10 bin 332 Türk Lirası çıkması bekleniyor.

MEMURLARA İSE YÜZDE 49,46'LIK ZAM MI YAPILACAK?

Memurlara ise yüzde 49,46 üzerinden bir zam yapılacağı öngörüsünde bulunabiliriz. Bir memur şu anda evli ve iki çocuklu olarak en düşük 22 bin 017 Türk Lirası maaş alıyorsa; maaşı yeni zamla birlikte 32 bin 906 Türk Lirası'na gelecek.

Bekar bir memurun maaşı ise 20 bin 377 Türk Lirası'ndan 30 bin 455 Türk Lirası'na yükselecek.

MEMUR EMEKLİSİ EN AZ NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Bir memur emeklisi en düşük 9 bin 876 Türk Lirası maaş alırken, onlar da 14 bin 760 Türk Lirası alacak.

ARA ZAM NE ZAMAN OLACAK?

Bunların dışında Meclis'in açılmasıyla bir ara zammında olabileceği konuşuluyor. Ancak bir aylık süre için bu söylenen rakamların dışında ben bir ara zam yapılacağını düşünmüyorum.

EMEKLİLERE CUMHURİYET İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Sadece cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle bir ikramiye olabileceğini düşünüyorum."

Boş ev vergisi için son dakika önerisi: Tapu ve Kadastro değerleme yapsın!

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın


Geri Dön