Kent Haberleri

En düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!

Vatandaşların emeklilik için merakla beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar netleşiyor. Peki en düşük EYT emekli aylığı kaç lira olacak? EYT'de detaylar peş peşe duyuruldu! Hemen bakın! EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmayacak ve 8 Eylül 1999'da 18 yaşına giren kadın çalışan 2023 yılında 42 yaşında emekli olabilecek

Vatandaşların emeklilik için merakla beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili detaylar netleşiyor. EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmayacak ve 8 Eylül 1999'da 18 yaşına giren kadın çalışan 2023 yılında 42 yaşında emekli olabilecek. Aynı yaş ve tarihte işe başlayan erkek çalışan da bir sene sonra 43 yaşında emeklilik hakkı kazanacak. 

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların gözü kulağı Meclis'e gelecek olan EYT düzenlemesi ile ilgili yasa tasarısına odaklandı. EYT'lilerin merakla beklediği yaş, prim gibi ayrıntılar da netleşmeye başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan taslak metinde yaş sınırı yok. 8 Eylül 1999'da 18 yaşına giren kadın çalışan 2023 yılında yasadaki hizmet ve sigorta süresini fazlasıyla doldurduğu için 42 yaşında emekli olabilecekken; aynı yaş ve tarihte işe giren bir erkek çalışan da bir sene sonra 43 yaşında emekli olabilecek. 

TOKİ İstanbul kura çekiş takvimini açıkladı! Sosyal konut kuraları peş peşe çekiliyor! 2022 TOKİ İstanbul takvimi...

Alt, orta ve üst gelir için dev konut kampanyası Aralık'ta geliyor! Konut kredisinde gelire göre faiz verilecek!

Doların 2 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Elinde dolar olanların ağzı kulaklarına vardı! Çok acil bu rakama bakın